Yılmaz: 'Öğrenci sayımız 8 milyonu aşmış durumda' | HABER YORUMLARI
Genç ve dinamik nüfusun bir ülkenin en büyük sermayesi ve varlığı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2 yılda üniversite sayımız 76'dan 208'e, öğretim personeli sayımız 70 binden 185 bine yükselmiştir. Öğrenci sayımız ise 2002'de 1,6 milyon iken bugün 8 milyonu aşmış durumdadır' dedi.
Maalesef ülkemizde gençler 25 yaşına kadar nerdeyse zorunlu okutuluyor. Mezun olanların yüzde doksan dokuzu alanında iş bulamıyor. Ne anladım bu işten . ilkokuldan sonra zorunlu eğitimin olmaması lazım. Ülke diplomali işsizler ile doldu.
8 milyon öğrencinin 7 milyonu gereksiz yere okuyor. Sonra da kimse sanayide, tarımda, hayvancılıkta, mobilya vs gibi ustalık gerektiren işler yapmıyor diye şikayet ediyoruz. Maalesef bir nesile boş diploma vererek onları kaybettik. Asıl üzen de Devlet büyüklerimizin bunları iyi bir şey gibi anlatması ve insanların alkışlaması
Başarı nicelige göre değil niteliğe göre belirlenir! Bilim yuvası olan üniversitelerimizin nasıl da kafe, eğlence ve festival mekanlarına dönüştüğünü soran yok!
@Misafir Kullanıcı He vala universite demek cafe ortamları, kızlı erkekli .... ogrenci grupları, 4 yil okuyorum ayagina ye iç eglen kulturlen mezuniyetine dönmüş. Nerede eski zor öss sinavlari universite kazanmak bu kadar basit degildi. Kalite vardı simdi kalitesiz mezunlar var
İnsanları anlamsız rakamlar ile oyalamanın/kandırmanın bir anlamı yok, vatandaş bu eğitimi niçin alıyor; oyalanmak, devamında yıllarca sınavlardan sınavlara girmek için mi? Lütfen bu gençleri aldıkları eğitim doğrultusunda istihdam etmenin yollarını bulun, yol açın… Bir il İş-Kur'a, Mesleki Eğitimlere mahkum ise üniversitedeki bölümler niçin var…
'Eğitim; kültür ve medeniyet değerlerinden kopuk bazı kurumların başına müdür getirip milleti vatandaşı ve çalışanları usandırmayın. Her gün kendinize ve getirdiğiniz müdürlere beddua ettirmeyin. Bu millet yemiyor içmiyor çoluk çocuğunu okutturuyor iş sahibi yapmak İçin KPSS vb. gibi uğraşlar sonucu işe yerleşiyor. Ama eğitimsiz, kültürsüz, medeniyetsiz liyakatsiz KPSS den 60 puan alan kurum yöneticileri başlarına bela oluyor.
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.