Son günlerin tartışmalı konusu olan Kılçadır Köyü sınırları dışındaki arazinin tarımsal amaçla kullanım koşuluyla SÜTAŞ'a tahsisiyle ilgili yapılan araştırmada, arazinin köy sınırları dışında olduğu, köy tüzel kişiliğiyle ilgisinin bulunmadığı ve köy merası dahi olmadığı, sadece 6-7 kişi tarafından işgal edildiği öğrenildi.
Bingöl halkı yazık değil mi? Bırakın tarım hayvancılık yapsınlar arazi de köylülerin hakkı Hasan bey, Allah rızası için Bingöl'ü artık 3 kişiden ibaret değil kurtarın ki bunu Sn. Cumhurbaşkanı duysa eminim reis de kızar. İlin şehir ulaşımı sorun, tarımı sorun işsizi çok keşke bu sorunları çözseniz. 10 tane baraj yapıldı yine böyle yollarla haksızlık olmadı mı? Yazık günah halk gariban korkudan sesiniçıkaramıyor Allah var. Müslümanız, artık gerçekleri saklamayın. Devletimiz ve milletimiz için çalışın, bu dünyanın bir de ahireti var, hesap günü var. allah şahit kimse kimseyi kurtaramayacak orda.
bingöl deki sütaş türkiyede ki sayılı işletmelerden biri devletin hazine malını getirip köy merası yaptınız işgal gibi gösterdiniz ayıptır sütaş kendi başına gelip bu arazide tesisi mi kurdu ova köyleri kaç yıl engel oldu bırakmadı bunu duyan komşu iller diyarbakır,elazığ,muş,erzurum sütaşı kendi ilinde kurmak için çok çaba gösterdiler bakan bey olmasaydı sütaşın bingöle gelmesi hayal bile edilemezdi hizmet geldi kötümü oldu bu şahıs işi değil genel hizmettir buna benzer hizmetleride bekliyoruz.
Sütaş'tan önce kimse doğru dürüst üretim yapmıyordu çünkü pazar yoktu. Sütaş ürün alım garantisi veriyor. Atıl alanları tekrar tarıma kzandırıyor. Tabi birilerinin de işine gelmiyor. Maval okuyarak vatanseverlik olmuyor. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Sütaş sayesinde memleketin prestiji arttı ama bazılarının işine gelmiyor çünkü rantları kesiliyor. Yıllardır gasp ettikleri kaflarına göre kiraya verip rant sağladıkları Devlet arazileri ellerinden gidiyor diye ağlayıp bahaneler uyduruyorlar.
Yıllarca Sütaş neden Bingöl'e gelmiyor diye kendini yırtanlar Sütaş'ın gelmesiyle arazileri değer kazananlar herhalde bu durumdan şikayetçi değildir. Sorun Sütaş'ın gelmesiyle değerlenen arazileri işgal eden arazi mafyalarının, emlakçıların rantlarının kesilmesidir. Yıllardır kafalarına göre heryeri işgal edip rant elde edenler rantları kesilince ağlayıp zırlıyorlar benimde ova da arazim var sütaş gelmeden önce bomboştu sütaşın sayesinde tekrar ekmeye üretmeye başladık çevre İller (muş, elazığ) sütaş illerine gelsin diye çok çırpındılar binlerce dönüm arazi teklif ettiler.
Herkeste bir sütaş sevdası maşallah. Çeltiksuyu köyünün(havaalanının) en değerli yeri kılçadır köyünde ve erdemliden 3500 dönüm lük araziden orman sökülerek sütaşa tahsis edilmedimi şimdiki 785bin metrekarelik alanın dereyatağı diye sütaşa tahsisi . Mademki tarımsal faaliyet yapılmıyosa geçmişe dönük krokiler incelenmeli mademki yedi sekiz şahıs tarafından el konulup işletiliyorsa başta köy muhtarlığıve idare heyeti olmak üzere devletin diğer kurumları ne ile uğraşıyordu. Bingöl halkının merakını giderirseniz..
Yıllarca köylüler tarafından ekilen bir arazi köylüler sütaşa verildiğini basından duyuyor.Sütaş şu an itibari ile bingölde arazi ağasıdır.ile hiçbir yansıması olmayan böyle bir fabrikaya bu kadar arazi verilmesi vatana ihanettir bu kadar teşvik vergi yok SGK yok nedir nedir 1000 kişi çalıştıracak.1000 kişinin çalışması İçin bu halkın tamamını hiçe saymak doğru birşey değildir....
Bingölun her tarafı birilerince isgal edilmiş ormanlar su kaynaklari talan edilmiş.yaban hayati canlilari hiçe sayilmiş.bu isgallere kimse ses etmezken sütaş konusunda yaygara koparmakta bir başka cambazlik
Hakim bey sizi tebrik ediyorum.Kendi kişisel menfaatleri için alan bulamayan kişiler tarafından günlerdir sosyal medyada bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.Tescil harici bir alan ve dere yatağı olan bir arazinin tarıma kazandırılmasının neresi kötü onu anlamış değilim.Koyluler neden bir açıklama yapmadı bu da bir soru işareti o köyle ilgisi olmayan kişilerin bu kadar sesinin gür çıkmasının nedeni nedir.Sutasla birlikte tüm ova ekilmeye başladı bunun nesi kötü.Hakim bey sizi tebrik ediyorum orijinal gazetecisiniz.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
12.05.2026
14:12
Tepki yarattı! Sütaş açıklama yaptı
Bingöl merkez Kervansaray bölgesinde dökülen atıklar tepkiye neden oldu. Görüntüler ve tepkiler üzerine açıklama yapan Sütaş; 'Firmamızın böyle bir yönlendirmesi söz konusu değildir. Ayrıca sıvı gübredir, evsel atık değildir. Yağışlı hava nedeniyle çamurdan dolayı kamyonlar tarlaya giremeyince kum ocakları alanına dökmüşler. Çevreye zararlı değil ama gerekli uyarıları da yaptık.'
12.05.2026
13:20
Adalet Bakanlığı 15 bin sözleşmeli personel alacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 44 farklı unvanda toplam 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı. Alınacak personellerin unvanları ve sayıları da tek tek sıralandı.
12.05.2026
13:19
Depozito Sistemi'nde kayıt süreci başladı
1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde hayata geçecek Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) uygulaması öncesinde, ambalajlı içecek satan veya servis eden tüm işletmeler dbys.gov.tr üzerinden Depozito Bilgi Yönetim Sistemi'ne kayıt olarak operatörlerini seçebilecek.
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın