Pir Ali Kız Yurdu bölgesinde yaşanan kaza sonrası araçların hızla ilerlediği bölgedeki hız limiti de gündeme geldi! Araçlar kaçla gitmeli? Güzergâh ile kaza bölgesi hız limiti aynı mı? İşte yanıtı…
Ne derseniz deyin her şeyde her yerde herkese kural kanun nizam lazım o da bizim memleketimizde yok. Bakın geçen hafta bir genç vuruldu. Sebep içeride olması gereken birinin dısarida olması peki nasıl dışarı da olabiliyor onu da siz biliyorsunuz
Bu sakıncalı bir haber, belki iyi niyet olabilir ama sakınca barındırıyor. Olayı hız sınırı üzerinden okursanız, üst geçit, alt geçit ya da battı-çıktı yola ihtiyaç yokmuş gibi algılara neden olur. Bakın basit fizik kuralıyla belirteyim: 82 hız sınırı yüzde 10 toplamda 90'la arabanın çarpması, bir binanın 10. Katından betona çakılma ile eşdeğerdir nerdeyse. Acil çözüm bulunmalıdır. Hız sınırı bambaşka bir olay.
Yeşil beyazlı ekip, grupta 15 puanla 3. sırada yer alan rakibini mağlup ederek hem hanesine 3 puanı yazdırmak hem de liderliğini korumak istiyor.
31.10.2025
20:18
Bingöl'de gençlik buluşması!
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bingöl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Buluşmada, gençlik çalışmaları, yerel yönetime katılım ve şehir–gençlik iş birliklerinin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişleri gerçekleştirildi.
31.10.2025
17:14
MHP Bingöl İl Başkanından İl Sağlık Müdürü Tatlı'ya sert uyarı!
MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Samet Tatlı'ya sert çıktı: 'Devletin itibarı, hiç kimsenin siyasi şovuna malzeme edilemez.'
31.10.2025
16:14
Yine aynı güzergâh! Bu kez 11 yaşındaki Berra hayattan koparıldı
Bingöl'de yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Berra Kızılboğa, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölüm haberi sonrası okul arkadaşları ve aileler tedbirsizliğe isyan için yolu trafiğe kapattı!
31.10.2025
15:48
Prof. Dr. Aksoy; 'Bingöl'de risk devam ediyor'
Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Aksoy; 'Doğu Anadolu Fay zonunun Palu-Bingöl arasında kalan bölümü ve Kuzey Anadolu Fay zonunun Yedisu segmenti diye isimlendirilen Erzincan-Yedisu arasındaki bölümü risk olarak devam ediyor. Onun dışındaki fayları, normal olarak karşılamak lazım' dedi.
31.10.2025
15:47
Kripto dolandırıcılıkta 38 gözaltı!
Bingöl dahil 19 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte kripto yatırım sitesi kurarak 200'den fazla kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete lideri ve 38 örgüt üyesi gözaltına alındı.
31.10.2025
15:46
Bingöl'de jandarma ekipleri okulun bakım ve onarımını yaptı
Öğrencilerin daha temiz ve güvenli bir ortamda eğitim alması hedeflenen çalışma, köy halkı ve öğretmenler tarafından memnuniyetle karşılandı.
31.10.2025
15:44
Elektrik faturalarında yeni düzenleme
Yıllık elektrik tüketimi 4 bin kilovat saati aşan aboneler, devletin elektrik desteğinden faydalanamayacak. Karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
31.10.2025
15:43
Cevdet Yılmaz: Bütçe giderlerinde sapma yok
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçe harcamalarının planlandığı şekilde ilerlediğini belirterek esas sorunun gelirlerin beklentilerin altında kalmasından kaynaklandığını ifade etti.
30.10.2025
16:53
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın