İl Müdürlüğü: 'Yurtta güvenlik tedbirleri üst düzeye alındı' | HABER YORUMLARI
Bingöl'de 2 gün önce Pir Ali Bey Kız Öğrenci Yurduna giren ve panik oluşturan şahsın down sendromlu olduğunu açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, güvenlik tedbirlerinin de üst düzeye çıkarıldığını bildirdi.
o yurt kimlerin, üniversiteye o kadar uzak olmasına rağmen, ulaşım güçlüğü yaşanımasına rağmen devlet mi desem hükümet mi desem o yurdu neden öğrenciler için kiralıyor? o yurda verilen kira yerine üniversiteye yakın adam akaıllı bir yurt çoktan yapılmıştı. tabi burdaki amaç benim adamım aksırıncıya tıksırıncaya kadar yesin meselesi... o kadar vebal alıyorsunuz ki bakın sizin de burnunuzdan gelecektir. sanmayın ki bir tek gariban halk çekiyor bu sisteminizden gün gelecek bu sisteminiz sizi ve çocuklarınızı da mahfedecektir.
Olaylar yaşanmadan önce tedbirler neden alınmadı? İş bilmez insanlar güvenlik diye alınırsa, liyakatsiz insanlar idareci yapılırsa tablo da acı olur. Vebal altında girmek kolaysa, vicdan azabı bir gün hak edilmeden oturulan makamları insana zehir eder.
down sendromlu birinden bahsediyorsunuz peki engeli olmayan birinin oraya daha rahat girme olasılığı ne. hiçbirşey yapmanıza gerek yok sadece orda kendi kızınızın kaldığını düşünün ona göre davranın yeter bu. halk dilinde buna empati deniliyor bilginiz yoktur şimdi.
İş ehline verilmezse bu tür sorunların tekrarı burada veya başka bir kurumda farklı bir şekilde vuku bulacaktır. İşi ehline verip o ehil insanı da rahat bırakacaksınız, bırakacaksınız ki vatandaşa hakkaniyet içerisinde hizmet versin ve devletin de hak ve hukukunu korusun.
Bingöl'e hiç yakışmadı. güvenlik üst düzeye çıkarıldı falan filan kimse tespit edilsin tespit etmek bingöl için çokta zor değil ve gereken en ağır ceza verilmeli.
İki satır yazı yazmakla paçanı kurtardın değil mi. Seni oraya müdür olarak atayanın Allah belasını versin. Kendi memleketin olsaydı bunlar olur muydu. Bu kadar sorumsuzluk olmaz.
Bakın asıl sorunu size yazayım; O yurdun orada ne işi var. Öğrenciler o yurda giderken de yurttan okula giderken de perişan oluyor. Doğrudan üniversiteye giden otobüs yok ya da üniversiteden yurda doğru. Bingölde yaklaşık 2 bin öğrencili kyk yurt binası yeri var ve oraya neden yurt yapılmıyor. Ne diye uzak yerlerdeki binalar kiralanıyor yurt için. Ah ah neresinden tutsanız elinizde kalıyor. İlla ki birileri para kzanmak zorunda değil. Biraz da öğrenci kazanalım, onların geleceğini kazanalım.
Yurtta intihar vakası olduktan sonramı,yoksa içeriye erkek girmeye çalıştıktan sonra mı bu tedbirler alındı evlatlarımız kimlere emanet olaydan 2-3 gün sonra mı kamuoyu bilgilendirme metni yayınlanıyor oldu olası utanmadan bu metnin önünde de sorumsuzluğun sahibi yurt hizmetleri müdürü teweetlerdeki gibi fotograf cekinseydi Müfettise yollasaydık.Ayın 15 i maaşı almaya benzemiyor bu işler, bizlerin gözüne uyku girmiyor ne gibi tedbirler aldınız onuda açıklayın ve bu güne kadar neden tedbir almadınız bunuda açıklayın . Soruşturmayı tepeye yapın en alttakilere değil balık baştan kokar!
Bingöl'ün en yoğun kullanılan sosyal yaşam alanlarından biri olan Kentpark'ta yapılan yenileme çalışmalarıyla bisiklet ve yürüyüş yolları daha güvenli hale gelirken, park bütünüyle estetik ve düzenli bir görünüme kavuşturuldu. Aynı bölgede bulunan yaklaşık bir dönümlük alan da işgallerden arındırılarak parka dahil edildi.
10.11.2025
16:03
Bingöl'de 9 Yıl 10 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
Bingöl'de hakkında 9 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.
10.11.2025
15:38
Özturan'dan TFF'ye 'yaptırım' çağrısı!
12 Bingölspor Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, Diyarbekirspor futbolcularının kendisine yönelik küfür ve tehditte bulunduğunu belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'na gerekli yaptırımların uygulanması çağrısında bulundu.
10.11.2025
14:36
Süreç nereye gidiyor? DEM Parti İl Başkanı Ormangören Yanıtladı!
'Terörsüz Türkiye' sürecinde neler eksik, neler yapılmalı? DEM Parti'nin rolü, yaklaşımı ve gelecek Türkiye perspektifi ne? DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl Online'ya verdiği röportajda sürece dair soruları yanıtladı ve beklentileri aktardı… İşte o röportajın detayları…
10.11.2025
13:18
Bingöl'de 10 Kasım Atatürk'ü anma programı düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yıl dönümünde Bingöl'de düzenlenen törenlerle anıldı.
10.11.2025
12:39
Feci kaza! Bingöllü anne ve bebeği hayatını kaybetti
Elâzığ-Malatya karayolu Hankendi mevkiinde meydana gelen kazada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada Bingöllü anne ve 7 aylık bebeği hayatını kaybetti. 3 yaralının ise tedavisi sürüyor.
10.11.2025
00:25
Ölü bulunmuştu! Son yolculuğuna uğurlandı
Bingöl'de 6 Kasım'dan bu yana kayıp olarak aranan 79 yaşındaki Alzheimer hastası Fehmi Uzunboy, Dügernan köyü kırsalında ölü olarak bulunmasının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
10.11.2025
00:08
Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
10.11.2025
00:07
Lider 12 Bingölspor geçit vermedi!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta yoluna emin adımlarla devam eden 12 Bingölspor, Diyarbekirspor'u 2-0 mağlup ederek hem liderliğini pekiştirdi hem de taraftarın şampiyonluk umudunu bir kez daha tazeledi.
10.11.2025
00:06
Meteorolojiden Bingöl için toz taşınımı ve zirai don uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü toz taşınımı ve zirai don uyarısında bulundu
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın