Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara' | HABER YORUMLARI
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
Memnun değiliz. Hakkımızı helal etmiyoruz. Zalimler yakayı kurtaracağını, zulümlerinin yanlarına kâr kalacağını zannetmesinler. Ölüm var. Mahşer var. Hesap var. Renkli olacak.
Okudum sonuna kadar kulağa ne çok hoş geliyor izlenimlerinizin kıymetli hocam güzel tamamda memleketin hali ortada doğru binlerce öğrenci var kaçı ekmek sahibi olacak gelmişler buraya öyle böyle okumaya bunun bir maliyeti var iş olarak çok düşük bir şans yazık pırıl pırıl gençlere bal demişsiniz ata mesleğim arıcılık en zor ve meşakkatli olan mesleklerden olan bir iş balın yüzüne bakan yok tatlı fiyatının altında satılıyor kaliteli bir balın makul bir fiyatı olur 250-300 tl ye balmı olur
@Misafir Kullanıcı Tıp fakültesi açılsın diyenlere hade ordan be diyorum. Tıp fakültesi açılsın da veterinerlik eczacılık alanında eğitim almış olanlar akademisyen olsun bunu mu istiyorsunuz.
Sayın rektörüm Tıp Fakültesini de şehre kazandırırsanız çok mutlu olacaz. Başka şehirlerdeki hastanelere gitmek bizi perişan etmektedir. Lütfen bu konu ile ilgilide çalışmalar yapın. Şehrin en önemli konusu ve çözülmesi gereken en önemli konu bu bence.
@Misafir Kullanıcı Öyle bir şey yapılsa ki yapılmalı başka bir sorun ortaya çıkar, o bölüm/üniversitede görevli akademisyenler ve idari personeller nereye gönderilecekler? Ah Akp 😡 bir işi planlı programlı yapmazsan sonuç bu olur.Doktor,mühendis, hukukçu, eğitimci, ekonomist vb. üniversite eğitimi gerektiren mesleklerde kaç kişi lazım bunun planı programı çok rahat yapılabilirken dağa taşa üniversite kurmanın mantığını anlamıyorum.
Tembelin biri yangına yakalanmış, tam yangın ona gelecek iken bir adım öteye gitmiş, sonra kendi kendine demiş hey gidi dünya az önce nerde idim şimdi nereye geldim.
2024 yılı için Bingöl üniversitesine 1 milyar 345 milyon lira bütçe ayrıldı. Bingöl Üniversitesinin 1 milyar 345 milyon liralık ne yararı var ülkeye millete??? Sadece Bingöl üniversitesi değil 2006 ve sonrası açılan bütün üniversiteler kamu israfıdır benim gözümde.
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
16.10.2026
15:25
Bingöl'de çaldılar, Iğdır'da yakalandılar!
Bingöl'de bir tekstil iş yerinden çalınan yaklaşık 2,5-3 milyon TL değerindeki halı, yorgan, kumaş ve havlular Iğdır'da ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
16.10.2026
15:15
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
16.10.2026
13:51
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda üst üste dördüncü dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından yeniden genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
16.10.2026
13:24
Hasbağlar resmen Kiğı'ya bağlandı!
1989'da Adaklı'ya bağlanan Hasbağlar Köyü'nün yeniden Kiğı'ya dönme talebi, temmuz ayında İl Genel Meclisi'nden geçen kararın ardından Cumhurbaşkanı onayıyla kesinleşti. Karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın