Şahıs sanki yaptıklarımız yapacaklarımızın kanıtı der gibi ! Ayrıca vereceğiniz her oy size kan , gözyaşı ve asimilasyon olarak geri dönecektir.Gerisini siz düşünün!
YAY BU NE AYAK FAİK SEN HER YERDE ATIP TUTURUYON KİM ÇATLASIN PATLASIN ŞAYET DİYORSAN BİNGÖL ZAZA LAR ÇATLASIN patlasın diyorsan sen çok zawalısın kimse çatlamaz ama herhal senin sawunduğun PKK BDP NİN HESABINI BİNGÖLÜLER SORAR ÇOKZAWALISIN KİM OLDUĞU BELİ OLMAYAN BİR İ ÇIKIYOR ZAZA LAR BİNGÖLER ÇATLASIN PATLASIN BİZ YANİ BDP PKK İSTEDİYİNİ BİNGÖL YANİ CEWĞÇUR İNSANINI TEHDİT EDİYOR SİZ GİBİ bölücülerden cewağçur halkı az kaldı wede kurtulacaktırBU SAAT EN SONRA ŞUAN BDPPKK 1961 İSMET İNÖNÜN CHPSİNİ YAPTIĞINI YAPIYOR ZAZALAR SİZİ KINIYOR
Yıllardır zulüm edildi diye inleyip duran bir kısım ırkçı zihniyet . Allah bu milleti sizin elinize düşürmesin bingölün yüzde sekseninden fazlası zaza olan ve kendini zaza olarak tanımlayan insanları asimile etmeye çalışmanız kadar iğrenç bi durum olamaz düşün artık memleketin yakasından . Neymiş efendim çewlik... bugüne kadar bingölde hangi vatandaşın dilinde çewlik ismini duydunda bugün böyle bir talepte bulunuyorsun .İNSAF YAHUU ....
Faik tarik sen cahil olmasaydın eğer burda görüşlerini söyleyen insanlara cahil demezdin. söylediğin bu laftan ötürü herkesten özür dilemelisin. senin gibi düşünmeyen saygınyok anlaşılan. cahilik senin gibi zazacayı kurtçenin lehçesi sayanlardır. şunu o daracık kafana sok önce zazaca ayır bir ırk ve ayrı bir dildir. kurtçeden daha köklü ve eski bir dildir. biraz zahemt edip araştırsan görürsün.
b u memleketin adı bingöl dür bingöl kalacak sen istersen onu bide imralından iste belki o senin önerini kabul eder hiç bir şeklde benim vekil desilsin bingöllünde sözde vekilisin allah hakımızı ......
Şu açıklamayı yapmak zorunda hissettim kendimi, umarım herkes okur. Şimdi, senin adın Ahmet. Arkadaşlar arasında sana Ehmo diyorlar. Kimliğine Ehmo yazabilir misin? Bu sebepten, Bingöl'ün halk dilindeki adı Çolig, Kimlikteki ismi Çewlik'tir.
çevlik ismi ÇOLİG ilimizin kürtçesidir,
Bingöl ismi de ÇOLİG ilimizin türkçesidir!
welhasıl ÇOLİGe ha çevlik demişsin ha bingöl demişsin her ikisi de ilimizin adını temsil etmemektedir.
çolig eskiden aşağı çarşı adı ile anılırdı aşağı çarşı çukur bir alan olduğu için atalarımız bu şehri ÇOLİG(Çalık) olarak kullanmıştırlar. bingöl ve çevlik her ne kadar dile daha güzel gelse de biz şehr,mizin gerçek ismi ÇOLİGi istiyoruz. bu arada kanun teklifi veremeyen akp vekillerine yazık halbuki zazalar sizi destekliyor(du)..
Simdi konuyla ilgili esas görüsüm.
Ya kardesim adam Cewlik demis sen colig diyorsun.Siz catlasanizda patlasanizda Ikiside Kurdi dilerindedir.
Benim icin ha cewlik olmus Ha colig olmus hic vark etmez yeterki biri olsun.
En cok bingölde iki isimüzerine hata baskalari baska isimde diye bilir,mesela Capaxcur,bingöl kalsin diyenlerde olabilir.Bingöl halki arasinda bir secim olur.Yane Adam bu konuda meclise önerge verdi diye etmedik hakaretleri yapiyorsunuz.
Iste bu kadar cahil bir milletsiniz.Birisi diyor bize is lazim Adam onlarca önerge vermis is
28 Ekim tarihli kar tahmin haritasında Doğu Anadolu'daki iller öne çıktı. Bingöl için 45 günlük hava tahmininde ise kasımın ikinci haftasından itibaren sıcaklıkların düşmesi, 16-18 Kasım tarihlerinde kar ve yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Özellikle Karlıova ve yüksek kesimlerde kış hazırlıklarının tamamlanması önem taşıyor.
28.10.2026
23:00
'Din hizmetleri yalnızca ibadetle sınırlı değil'
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Bingöl'de din görevlilerine seslendi. Şahin, din hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması gerektiğini vurgularken sahada karşılaşılan sorunların takip edilmesi ve çözüm üretilmesi çağrısında bulundu.
28.10.2026
13:33
Türkiye'nin en yaygın 10 soyadı… Bingöl'de hepsi var…
Türkiye'de milyonlarca kişinin taşıdığı soyadları açıklandı. Listede yer alan 10 soyadının tamamının Bingöl'de de kullanılması dikkat çekti. Peki sizin soyadınız da o listede mi?
28.10.2026
13:07
ÖSYM 2027 sınav takvimi: YKS, KPSS, ALES ve DGS tarihleri belli oldu
Üniversiteye giriş, kamu personeli alımı ve akademik kariyer hedefleyen adayların beklediği 2027 sınav takvimi açıklandı. YKS 19-20 Haziran'da, KPSS A Grubu oturumları eylül ayında yapılacak. ALES ve DGS tarihleri de belli oldu.
28.10.2026
12:53
M. Fatih Atalay'dan 2 ciltlik Bingöl ve Siyaset Tarihi
Bingöl ve çevresinin son 500 yıllık toplumsal ve siyasi geçmişini ele alan, 1.200 sayfalık eser satışa sunuldu. Beş yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan kitapta, Meclis-i Mebûsan'dan günümüze seçimler, milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları ve yerel yöneticilere ilişkin kapsamlı bilgilere yer veriliyor. Eserin ilk tanıtım ve imza programı 6 Kasım'da Bingöl'de düzenlenecek.
28.10.2026
12:12
Bingöl'den Cezayir'e 37 bin tonluk ihracat!
Karlıova'daki Kaynarpınar sahasında üretilen manyetit demir cevheri, İskenderun Limanı üzerinden Cezayir'e gönderildi. Prodem Mining'in gerçekleştirdiği ilk ihracat, Bingöl'ün yer altı kaynaklarını uluslararası demir-çelik sanayisiyle buluşturdu.
28.10.2026
11:58
Bingöl'deki işletmelere ihracat fırsatı! Son başvuru 4 Kasım
Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl dahil TRB1 Bölgesi'ndeki 12 işletmeye dört ay boyunca ücretsiz dış ticaret danışmanlığı ve mentorluk desteği verecek. İhracata başlamak veya mevcut ihracatını geliştirmek isteyen işletmeler için başvurular 4 Kasım 2026'da sona erecek.
28.10.2026
11:52
Bingöl'de balık üreticilerine kritik eğitim: Hastalıklar ve su kalitesi masaya yatırıldı
Bingöl'de su ürünleri yetiştiriciliği ve ticari avcılıkla uğraşan üreticilere yönelik eğitim programında balık hastalıklarından istilacı türlere, su kalitesinden alternatif yetiştiricilik yöntemlerine kadar birçok konu ele alındı. Eğitimle sektörde bilgi ve farkındalığın artırılması hedefleniyor.
28.10.2026
11:24
Vali Çelik 'Bingöl'ün en önemli sorunu' dedi! 170 personel sahaya indi
Deprem riski yüksek iller arasında yer alan Bingöl'de, 7'nin üzerinde büyüklükte deprem senaryosuyla geniş kapsamlı tatbikat gerçekleştirildi. Göçük, yangın ve trafik kazalarına müdahalenin canlandırıldığı tatbikatta 170 personel görev aldı. Vali Cahit Çelik'in 'Bingöl'ün en büyük gerçeği depremsellik' sözleri ise dikkat çekti.
28.10.2026
11:07
12Bingölspor kupaya veda etti! Teknikdirektör Gül'den dikkat çeken açıklama!
Alanyaspor'a 4-1 mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden 12 Bingölspor'da Teknik Direktör Muhammet Emin Gül, önemli açıklamalarda bulundu. 'Sekiz maçın tamamını deplasmanda oynadık' diyen Gül, Federasyona da çağrıda bulundu!
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın