Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı? | HABER YORUMLARI
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
Vatandaşın yürümesi için iki metre kare yer birakmislar. Pastanın büyük bölümünü cafe sahiplerine vermisler bu nedir ya :))))) bana sorarsaniz bu bile Bingöl halkı icin yeterli.
Ticari mekanların faaliyete geçirilmesiyle halk meydan bütünleşmesi dahada artacaktır.Toplanma ve afetlerde sığınma alana olarak kullanıma uygun.Eski yeşil alanlar oturma alanlarıyla daha bütünlüklüydü.Şimdi oturma alanlarında daha soyut adacıklar halinde oluşturulmuş.Ancak diğer kentlerdeki meydanlarla kıyaslandığında anormal bir fark yok.
Öncelikle Belediye Yetkilileri o sokakta, yani Ulucami ile Şehmus pastanesi arasındaki en az 50 yıllık çam ağaçlarının neden sessiz sedasız kesildiğini açıklasınlar. İkincisi, burası meydan ise neden boş alan olması gereken yerde beton yapılar var? Oranın kaldırılıp tamamen boşaltılması gerekir. Bir şehrin en önemli yeri olacaksa bu yanlıştan bir an önce dönüp o yapıları yerle bir etmek gerekir.
Gayet güzel olmuş herkesin emeğine sağlık.Dikkatimi çeken bir şey var Bingöl halkı sanki ağaca ve çevreye duyarlıymış gibi sürekli kesilen ağaçlardan söz ediyor ama çöplerini gelişi güzel heryere atmaktanda çekinmiyorlar maşallah.Önce çevre bilinci!!!
Memlekete yapılan ve yapılacak her türlü yatırım ve estetik yapılaşma imarı takdire şayandır.. Ancak Bingöl her zaman daha güzeline layıktır.. Bingöl'de ki yeni kent meydan parkının yeterli düzeyde ağaçlandırılması gerekirdi Memleketime Hayırlı olsun...
Değerli Belediye Başkanı Sayın Erdal ARIKAN ve Kent Meydanı projesinde emeği geçen çalışanlara teşekkür ediyorum.İnşallah meydan içerisinde ki kapalı alanlarda şehirin kültürünü,geçmişini yaşatacak tarihi antik malzemelerin sergi ve satışını yapacak yerleri unutmamak kaydıyla,halkın alım gücüne ve talebine yönelik fiyatların denetlendiği iş yeri sahiplerine tahsis edilmesi güzel olur
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın