Arıkan, 'Kent Konseyi ile el ele çalışacağız' | HABER YORUMLARI
Kent Konseyi'nin önemine değinen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Kent konseylerinin kurulma amacı şehrin dinamiklerini harekete geçirmek ve şehri birçok yönden geliştirmektir. Kent Konseyi ile el ele çalışacağız' dedi.
Önümüzdeki en önemli tehlike DEPREM. Betonarme yapılarda en fazla 2 kat sınırı ve mümkün ise Hafif Çelik evlere teşvik konusunda zorunluluklar ve destekler getirilmeli. Bingöl ovası gibi tarımsal alanlar, alüvyon araziler yerine yeni yerleşim alanları belirlenmeli. Mevcut yapı stoğu ciddi ölçekte incelenmeli ve müdahale edilmeli. Bunu sadece kent merkezinde değil Bingöl coğrafyasının tamamında yapmalısınız. Konseyin bugüne dair konuştuğu konular DEPREM riskin gerçekleşmesi halinde hiç bir önemi kalmayacak. Önce sağlam temelli kararlar alın sonra üzeri
Başlarım kent konseyinize. Çarşamba pazarından Yeşilyurt mahallesine giden yolda arabalar geçti mi ortalığı toz dumanı kaplıyor, ilk önce bu yolları yapın
asalanin, pkk'nin icimizdeki uzantilari, Zazalari dize getirememenin karin agrisi ile ve mossadin bir kuklasini Zaza Sehrine Belediye Baskani sectiremediklerinden her yanda Zaza Kimligine Sahip cikan Zaza Halkinin Evladini kötülemek icin her halti yiyorlar. Eksiklikler yokmu elbetteki ama elestiri biciminiz sizi ele veriyor iste bu sekilde yapilan elestiri ile gercekteki karin agrinizi belli edip kuyrugu kaptiriyorsunuz.
Bunlar kim meslek grupları neler amaçlarını anlayan var mı kaç tanesi mühendis veya esnaf bilelim su sıkı9ntısı memlekete had safhada kent konseyimidir kireçli sondaj suyu içe içe öleceğiz.çözüm bir an önce bulunmalı genç kürük suyu içsin simanı mahallesi sondaj suyu bravo başkan bey
Körler sağırlar birbirini ağırlar: Son günlerdeki haberler: a. Kent Konseyi (KK) Afad'a yaninızdayız b. Arıkan: Birlikte çalışacağız. c. Afad Genç'te: Hem Belediye hem Kaymakamlik'la çalışacağız. Sonuç: a b c=0 0 0=Bir sürü 000
Sayın Başkan öncelikle şuan uydukentte ihale ettiğiniz yollar(parke taşı yerine asfaltlama) yapılırken; adamlar yolu yaparken kaldırımı bozuyor. Şu oluklarınin çoğu y Kaldırılıp yerine konmuyor. Bir taş varken diğeri yok. Bu yol yapilirken hicmi kontrol edilmiyor. Masallah. Kent konseyinede diyeceğimiz yok!!
Son 1senedir 20 kişi üstünde Altan vasıfsız eleman aldığın belediye de çalışan personel tarafından söyleniyor.Ne kadar gizlemeye çalışsanda ortaya çıktı. bize meval oku yok. İşkur yok. Yok kpss yok liyakat. Yok mülakat Bizde seni gibi bekleyenlerdeniz.
Devletin maaşlı personeli ne zamandan beri gönüllü oldu. Halk tan kimse yok peki seni 41 projelerinden ses seda yok. Şöför leri kandırdın Tır kamyon parkı. Refakatçileri Konuk evi ile çocuklar ı at çifliği ile işsizleri iş ,ile.Turist'ti gurbetçi yi seyir terası teleferik ile pazarcıyı kapalı pazar alanı ile daha sayamadığım tam 41 proje
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.