Ağaç kıyımı yapıldı, ses çıkaran yok! | HABER YORUMLARI
Merkez Genç caddesinde yapılması planlanan valilik yeni hizmet binasının dolayı, Saray park ve sağlık ocağı yıkımları başladı ama alan içinde bulunan canlı ve yeşil ağaçların da kıyımı yapıldı. Sosyal medyada duruma tepki gösteren vatandaşlar, 'Ağaç kıyımları yapılıyor, neden ses çıkaran yok' diye sitemde bulundu.
iyi de kardeşim madem bu kadar doğaya, ağaca, tabiata karşı hassasiyetiniz var o zaman sivanda yanan 6 köyü kapsayan ormana niçin sessiz kaldınız. bütün basınınız, sivil toplum gönüllüleriniz ve kamu kurumlarınızla birlikte gıkınız çıkmıyordu. oradaki ağaç değilmiydi, orman değilmiydi, oksijen üretmiyormuydu, nerdeydiniz o zaman. tıpanız el vermiyordu değil mi. bence valilik için en güzel yer orası, şehitlik parkı ile birleştirilirse çok güzel bir meydanda ortaya çıkar, şehir birazcık olsun nefes alır.
Ağaç oksijen üretir,havayı temizler,şehri serinletir,sera etkisiyle mücadele eder,erozyonu önler,depremden korur.Ağacın faydası çok fazla ve hayat için çok değerlidir.
Sehirin can damarina valilik binasi yaziklar olsun bu sehir nefes alamiyor baska yer yokmu iste bu ulkenin okunuşları bu ulkenin secilmisleri malesef sözün bittiği yer
Dörtyolun oksijenini çoğunu karşılıyordu tamam şehir açısından iyi büyük olması ama bence çok büyük yapılmasında bir anlamı yok sonuçta valilik binası belki yanlış düşünüyor olabilirim bilmediğim dolayı
Yazıklar olsun. Kimin umurudaki. Onların güzel ve gösterişli makamları olsun. Gerisi önemli değil. Oradaki heykele dokunmamışlar. Bir put bile bir ağaçtandan daha değerli.. Bütün suç bizlerindir. Bir toplum neye layık ise o e şekilde yöntilir.
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın