KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Yardımla büyüdü, halepli çocukların yardımına koştu

Bingöl’de 45 yıl önce meydana gelen depremde evlerini kaybettikten sonra Kızılay’ın yardımlarıyla büyüyen işadamı Kazım Bozan, Halep’ten tahliye edilen çocukların dramına kayıtsız kalmayıp, 17 bin liralık gıda ve battaniye yardımı toplayarak Suriye’ye gönderdi.

Yardımla büyüdü, halepli çocukların yardımına koştu
31 ARALIK 2016 CUMARTESİ 06:38
0
1460
0
AA aa

22 Mayıs 1971'de 878 kişinin hayatını kaybettiği, 700 kişinin yaralandığı 6.8 büyüklüğündeki Bingöl depreminde 9 bin 111 bina hasar gördü veya yıkıldı. Bu yıkılan binalardan biri de o zaman 5 yaşındaki Kazım Bozan'ın ailesinin eviydi. Bozan, annesi, babası ve kardeşleriyle birlikte sokakta kaldı. Ancak Kızılay, depremde evleri yıkılan ailelerin yardımına koşup geçici barınaklar yaptı. Bozan o zaman tanıştığı Kızılay'ın yardımlarıyla okuyup iş adamı oldu. Adana'ya yerleşen Kazım Bozan aynı zamanda Adana Gıda Toptancıları Derneği'nin de başkanı oldu. Şimdi ise depremden değil ancak savaş nedeniyle Suriye'de evsiz kalan binlerce çocuğa yardım etmek için kolları sıvayan Bozan, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile irtibata geçti.

17 bin liralık gıda ve battaniye yardımı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla bir tırla Halep'ten tahliye edilerek İdlib'teki güvenli bölgeye yerleştirilen Suriyeli çocuklara ve ailelerine gönderildi.

“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Vali Demirtaş, yardım aracının uğurlanması sırasında yaptığı konuşmada, " Suriye veya başka bir yere katkıda bulunan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Geçmişte olduğu gibi bugün de inşallah kısmet olursa yardımlarımız devam edecek. İnşallah gönderdiğimiz gıdalar onlara şifa olur. Suriye'de çok ciddi anlamda bir zalimin zulmü var. Vatandaşlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın önderliğinde çok ciddi oralarda çalışmaları var. Bütün milletimiz seferber olmuş. Oradaki acıya ve sıkıntıya katkıda bulunursak bir miktar yaraya merhem olursak ne mutlu bize" dedi.

“SAVAŞIN ÇOCUKLARI DA BENİM ÇOCUKLUĞUMU YAŞIYOR”

Kazım Bozan ise Halep için yardım topladıklarını belirterek, “Adana Gıda Toptancılar Derneği olarak 2 gün içerisinde organize olduk. 17 bin liralık gıda ve battaniye topladık toplamaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

5 yaşındayken Bingöl'de yaşanan depremde evsiz kaldığını, bu nedenle Halep'teki insanların derdini anladığını ifade ederek, “Deprem sonrası köyde ekmek falan yoktu. Akrabalarımızdan kayıplarımız oldu ama ailemde kayıp olmadı. Evler hep yıkıldı. Eski kerpiç evler olduğu için Kızılay yeni barakalar yaptı. Kızılay'ın getirdiği yardımlarla karnımızı doyuruyorduk. Evlerimizi Kızılay yaptı. O günlere gittiğimiz zaman çok zor günler yaşadık. O günlerle bugün arasında bağlantı kurduğumuz zaman o çocuklar da benim çocukluğumu yaşıyorlar. Biz de iş adamı olup bir yere geldiysek, 1 çorba, 1 kilo makarna verirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
20.11.2025
15:30
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 20.11.2025 tarihli 30 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi kapsamında sevk edilen 3. Lig sporcularına ilişkin kararlarını açıkladı. 12Bingölspor'un cezası ağır oldu! En büyük cezayı ise 12 Ay ile Umut Dilek aldı.
20.11.2025
14:19
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Birlik Çağrısı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Birlik Çağrısı
TFF'nin yürüttüğü bahis soruşturmasına ilişkin konuşan 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, camiaya 'yan yana durma' çağrısı yaparak hedeflerinin değişmediğini vurguladı: 'Bugün yaşanan hiçbir gelişme, yarın kuracağımız büyük hayallerin önüne geçemeyecektir. 12 Bingölspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur.'
20.11.2025
13:59
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok hangi iller boşandı? Bingöl listede nerede? TÜİK'in güncel boşanma rakamları hem şaşırttı hem düşündürdü.
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın