KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Üretim için makineleşme şart

DAP İdaresi Başkanı Demir, sürekli yapısal değişim ve dönüşüm içerisinde olan tarım sektöründe, teknolojik yenilikleri takip ederek, üretim verimliliğinin artırılması için makineleşmenin şart olduğunu söyledi.

Üretim için makineleşme şart
13 EKİM 2016 PERŞEMBE 22:48
0
1984
0
AA aa

Erzurum İspir'de hasat ve teslim töreninde konuşan Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi Başkanı Adnan Demir, idare olarak sürekli yapısal değişim ve dönüşüm içerisinde olan tarım sektöründe, teknolojik yenilikleri takip ederek, çiftçilerin hizmetine sunmak için gayret gösterdiklerini söyledi.

Üretim verimliliğinin artırılması için makineleşmenin şart olduğunu belirten Demir, DAP idaresinin tarımda elverişli olan arazilerin sulamasını sağlamak amacıyla 15 il ve bunlara bağlı ilçelerde faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Dekar başına üretim maliyetlerinin azaltılması, üretimin artırılması ve karlılığın daha fazla olması için makineleşmeye geçmek gerektiğine vurgu yapan Başkan Demir, “Bu bölgede bir başlangıç oldu. Bunu mibzer, çapa makinaları takip edecek. Desteklerin devam etmesi halinde İspir ve Hınıs fasulyesi marka haline gelecek” dedi. DAP İdaresi sadece bu tip projelerle değil, aynı zamanda tarımda elverişli olan arazilerin sulamasını sağlamak amacıyla 15 il ve bunlara bağlı ilçelerde faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Başkan Demir, “Son üç yıl içinde sadece İspir için 3 tane sulama projesi yapıldı. Yaklaşık olarak, 10 bin 800 metre kanal döşendi ve 5 bin dekar arazi sulamaya kavuşturuldu” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın