KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Stk'lardan dershane tepkisi!

Dershane ve okuma salonlarındaki çalışanların nasıl istihdam edileceğini soran STK temsilcileri, yoksul öğrencilerin bundan olumsuz etkileneceğine dikkat çektiler. STK temsilcileri, dershane ve okuma salonlarının terör örgütlerine karşı da önemli bir kalkan olduğunu savundular.

Stk`lardan dershane tepkisi!
18 KASIM 2013 PAZARTESİ 05:26
0
2195
17
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, dershanelerin kapatılmasına yönelik çalışmalarının yankıları devam ederken, sivil toplum örgütleri de kapatma işlemine karşı olduklarını bildirdiler. Dershanelerdeki çalışanların yaşayacağı işsizlik sorununa ve yoksul öğrencilerin özel eğitim hizmetinden mahrum kalışına dikkat çeken sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dershane ve okuma salonlarının terör örgütlerine karşı da önemli bir kalkan olduğunu savundular.

İşte dershanelerin kapatılmasına yönelik o açıklamalar…

ÇALBAY: “BU ÇALIŞANLAR NASIL İSTİHDAM EDİLECEK?”

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, dershane sektöründe çalışan yüz binlerce kişinin olduğunu ifade ederek, “Dershane türü yapıların ihtiyaçtan doğduğu unutulmamalıdır. Yaklaşık 200 bin çalışanı istihdam eden 4 bine yakın dershanelerin 2 milyon civarında öğrenciye hizmet verdiği düşünüldüğünde, dershanelerin kapatılmasında ne kadar büyük bir kitleyi etkileyeceği göz ardı edilmemelidir. 4 bin dershaneden sadece 263'ünün özel okula çevrilmeye müsait olmasıyla geriye kalan 3 bin 737 dershane ne olacak?” ifadelerini kullandı.

Devlet okullarında atanmayı bekleyen 250 binden fazla öğretmen adayı varken, dershaneden gelecek 100 bini aşkın öğretmenlerin nasıl istihdam edileceği gibi sorulara cevap verilmeden dershanelerin ısrarla kapatılmaya çalışılmasının büyük tepkilere neden olacağını belirten Çalbay, “Özellikle Doğu'da ve Güneydoğu'da dar gelirli kesimin üniversiteyi kazanmalarını sağlayan ve dağa çıkmalarını, terör örgütünün pençesine düşmesini engelleyen en büyük etkenin dershanelerin ve okuma salonlarının olduğu da herkesin malumudur” dedi.

ÇELİK: “ÖNCE OKULARDAKİ EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELTİLMELİ”

Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik ise eğitim eşitliği sağlanmadan dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını ifade ederek, “Öncelikle okullarda ki eğitim seviyesi yükseltilmeli. Eğitim kalitesi yükseltilirse ancak o zaman dershanelere ihtiyaç kalmaz.” diye konuştu.

BURAKGAZİ: “DERSHANELER EĞİTİME BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR”

Dünya Din Gönüllüleri ve Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Burakgazi'de dershanelerin ihtiyaçtan dolayı doğduğunu ifade ederek, “Dershaneler, eğitime çok büyük katkı sağlamıştır. Doğu ve Güneydoğu'da kaliteli öğretmenlerin olmaması, kaliteli öğretmenlerin hemen batıya gitmeleri buralarda kaliteyi düşürmektedir. Dershaneler ise nispeten bu açığı kapatmaktadır” dedi.

Geçmiş dönemlerde yaşanılan kat sayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılarak büyük bir başarı sergilendiğini belirten Burakgazi, “Bu katsayı adaletsizliğini kaldırarak yarışta eşit şartlar oluşturmaya çalışıldı. Eşit şartların oluşması için dershanelerin, okuma salonlarının, etüt eğitim merkezlerinin ve daha sayamadığımız ne kadar eğitim yuvası varsa bunları da teşvik etmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

KIZILBOĞA: “PKK İLE YAPILAN PAZARLIĞIN SONUCUDUR”

MHP Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa'da yapmış olduğu yazılı açıklamada, PKK ile yapılan pazarlığın ve verilen sözlerin parçası olarak dershanelerin kapatılmasının gündeme geldiğini iddia etti. Kızılboğa, “Yaptıkları pazarlığa eğitimi kurban ediyorlar. Bu kadar dershanelerin üzerine düştüklerine göre ne yazık ki başka bir sonuç çıkaramıyorum.” diye konuştu.

Eğitim sisteminin yapboz tahtası olmaması gerektiğine dikkat çeken Kızılboğa, “Dershaneleri kapatmadan önce dershaneleri ihtiyaç haline neler getiriyor, aileler çocuklarını neden dershanelere gönderme ihtiyacı hissediyor, önce bu soruların cevaplarını vermek gerekiyor. Dershaneler, ihtiyaçlarını karşıladığı için gidiyorlar. Siz bu ihtiyacı ortadan kaldırmadan neye göre dershaneleri ortadan kaldırıyorsunuz. Dershaneleri kaldırıyorum demekle dershaneler kaldırılmaz. Öncelikle dershanelere giden yolu kapatmak gerekir. Dershaneleri, onlardan daha iyi bir eğitimi devlet okullarında hayata geçirerek dershaneleri ancak kaldırabilirsiniz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bilinçli Vatandaş (@Misafir_16979)
20 Kasım 2013 Çarşamba 15:32
Yorum yapan zihnini belli bir ideolojiye emanet eden arkadaşlar var. Okuyup trajikomik bulmamak mümkün değil. Adam yollayamayanları düşün diyor. Be adam araç alacak gücü olmayan için otomotiv mi kapatıyorsun, ekmek alamayanlar için fırın ve bakkalları mı kapatıyorsun, ilaç alamayanlar için eczaneleri mi kapatıyorsun, yakacak alamayanlar için odun kömür ve yakacak satan dükkanları mı kapatıyorsun? Aksine diğer öğrencilerin de faydalanabilmesi için gücü yetmeyen aileleri desteklemek gerekir. Ayrıca yarıştıran da dershane değil sistemin kendisi...
MURAT YALÇIN (@Misafir_16913)
18 Kasım 2013 Pazartesi 17:16
DERSHANECİLİK GEÇMİŞİ OLAN BİRİ OLARAK SÖYLÜYORUM. ÇOCUKLARI SINAMAKTAN VAZGEÇEN YETİŞKİN KİMSE GİDİP TEBRİK EDECEM. ÇOCUKLARIN YETENEKLERİNİ ÖNEMSEMEYİP ONLARI ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR ÇÖZMEYE MAHKUM ETMEK Mİ EĞİTİMİ KARARTMAK MIŞ. AKLINIZA ŞAŞARIM. ÇOCUKLARIN BECERİLERİNE ODAKLANIN BİRAZ. ONLARI SORU ÇÖZMEKTEN KURTARIN. SORUN ÇÖZECEKLER ENGEL OLMAYIN. BU KONUDA İKNA OLMAK İSTEYEN STK LAR İTİNA İLE DÜŞÜNMELİLER
hasan hasan (@Misafir_16910)
18 Kasım 2013 Pazartesi 16:19
Mücahit hoca sen de mi.Diyarbakıra kadar da gitmişsin...Çok üzüldün galiba...Bu hafta hutbenin konusu'Dershane' mi...Ha cemaatine sor bi kaç kişi kapanmasını istemiyor....Allah size selamet versin...
dersanesiz yaşam (@Misafir_16906)
18 Kasım 2013 Pazartesi 13:09
öncelikle dersanecilikte çok düşük ücretle öğretmen çalıştırdığınızı kabul edin, 10 yaşında test çözmeye başlıyor çocuklar ve yarış atı gibi de yönlendiriliyorlar,test çözme mantığı üzerinden yaşayacaklarını sanıyorlar halbuki durum bundan ibaret değil.
her yeni oluşumda toplumsal olarak alışma süreci geçiriyoruz bu iş için alışma süreci geçirecek olanlar bellidir. toplum buna tamamen hazır... görsel ve basılı yayınla ne yapmaya çalıştığınız kimleri bu işin içine sokmaya çalıştığınız çok bariz ortada ama ne yaparsanız yapın kapanmalı.
zazayé çoligıj (@Misafir_16904)
18 Kasım 2013 Pazartesi 12:46
Yaw hele bunların .... bağın be.. helal sana ak partim iyiki de kapattın bu dershaneler olmuş siyasi menfaat, para menfaatı.. hele hele mücahid hocanın da bu koroya katılması tam bir .... yazık sana hoca yazık...
Ha sen hasan (@Misafir_16902)
18 Kasım 2013 Pazartesi 12:03
Meslek lisesi mezunuyum.Dersaneye gitmemiş olsaydım üniversiteyi kazanamayacaktım. Sadece ben değil benim gibi onlarca arkadaş da aynı durumdaydı.Dersane taraftarı veya düşmanı değilim ama bu eğitim sisteminde dersaneler şart.Yorum yapanlar meslek lisesi ders programına baksınlar ; takviye edici çalışma olmazsa üniversite hayal olur bu gençler için.Seviyesinin yeterli olmadığı yerlerde açılsın.Dersaneler zorunlu değil isteyen gönderir isteyen göndermez.O zaman özel hastaneleri de kapatsınlar. Kısaca Hükümet cemaate diş biledi gerisi hikaye.
sen ben (@Misafir_16901)
18 Kasım 2013 Pazartesi 11:36
Fatih Sultan Mehmet anlatıyor: 'Atalarımız 25 sefer yapmışlar. İstanbullu bir türlü alamamışlar.Komşumuz Vasfiye teyze 'Altunizade'de FEM adında bir dershane acmışlar bir de oraya gidin' dedi. iyiki gitmişiz. Orada AkŞemsettin hocayla tanistik. Bana İstanbullu nasıl fethedeceğimi Dershane öğretti.Ya bir de dershaneye gitmeyeydim!'
sen ben (@Misafir_16900)
18 Kasım 2013 Pazartesi 11:30
Yukarıda açıklamada bulunan şahsiyetler bingöldeki cemmatin ileri gelenleridir. Menfaatinize dokunulunca nasılda kabarıyorsunuz. Güzelim islam dininin halk üzerindeki manevi duysunu yok ettiniz. Allah sizleri islah etsin diyim. Din adına iyi şeyler yapıyorsunuz ama çokta kötü imaj bırakıyorsunuz. örneğin kul hakkı yiyerek, torpil gibi işlerle islama dinine laf getiryorsunuz. Allah kendi dininin koruyucusudur bunu unutmayın. bi yerden çıkar
sen ben (@Misafir_16899)
18 Kasım 2013 Pazartesi 11:26
Madem dershaneler sosyal adalet dağıtıyor, neden bütün şubelerin bulunduğu illerde aynı başarı yakalanamıyor.
Öğretmenleri haftada 72 saate varan ders yükü ve asgari ücrete yakın bir ücretle çalıştıran kurum nasıl sosyal adalet dağıtabilir.
Okuldaki eğitim altyapısına dayanmadan öğrenciyi yerleştiren kaç dershane var. Neden dershaneler iyi yerlere yerleşen çocukların bütün başarılarını kendilerine endeksliyorlar.
sen ben (@Misafir_16898)
18 Kasım 2013 Pazartesi 11:25
Dershaneler adalet mi dağıtmaktadır, yoksa adil olan oyunu bozacak hileler ve kısa yollar üreterek adaleti mi bozmaktadır.
Sosyal eşitliği sağlayan bir sektörde 800 TL
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın