KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Sözen'den avcı'ya sert eleştiri

İddiaların gerçekle bağdaşmadığını vurgulayan Sözen: “Camiasından 1650 şehit ve yüzlerce gazi vermiş korucular olarak son bir neferimiz kalıncaya kadar asla PKK yandaşlarına ve siyasi uzantılarına destek vermeyeceğiz. Kimse bu kahraman camia üzerinde siyasi emelleri uğruna pazarlık yapmaya kalkışmamalıdır”

Sözen`den avcı`ya sert eleştiri
02 OCAK 2014 PERŞEMBE 21:11
0
2414
0
AA aa

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, köşe yazısında “PKK ve KCK yetkililerinin Korucuların yüzde 85'nin PKK'nın safına geçtikleri, onlarla işbirliği yaptıkları” iddiasında bulunan Gültekin Avcı'nın bu satırları üzerine Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıklama gönderdi.

Gültekin Avcı'nın dile getirdiği hususların gerçekten uzak ve iftiradan öteye geçmeyen iddialar olduğunu vurgulayan Sözen: “PKK'lı yöneticilerinin hadlerini ve maksatlarını aşarak dile getirmiş oldukları bir temennidir. Bölücü terör örgütü bunu çok iyi biliyor ki, bilmiyorsa da çok iyi bilsin ki, camiasından 1650 şehit ve yüzlerce Gazi vermiş Korucular olarak son bir neferimiz kalıncaya kadar asla PKK yandaşlarına ve siyasi uzantılarına destek vermeyeceğiz. Korucular geçmişte olduğu gibi bundan sonrada PKK'nın korkulu rüyası olmaya devam edecektir. PKK'nın siyasi uzantısı olan BDP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde siyaseten birinci sıradaki parti olamamalarının yegâne nedeninin korucular olduğunu çok iyi bildiklerinden, korucularımıza yönelik geçmişte olduğu gibi bugün de kara propaganda ve asılsız haberler yaparak kahraman korucularımızın moral ve motivasyonunu bozmaya çalışmaktadırlar. Korucularımız bu mesnetsiz haberler karşısında gereken cevapları kurmuş oldukları sivil toplum örgütleri aracılığıyla sert bir şekilde verecek bilgi, birikim ve kapasiteye sahiptirler. Kimse bu kahraman camia üzerinde siyasi emelleri uğruna pazarlık yapmaya kalkışmamalıdır” dedi.

“KORUCULARIN KURMUŞ OLDUĞU STK'LARA ULAŞMAKTA ZORLUK ÇEKİYORSUNUZ?”

Gültekin Avcı'ya “Kaleme almış olduğunuz bu yazıda bahsi geçen olayların doğruluğunu araştırmadan, kaynağını isim vererek, bilgi ve belgeye dayandırmadan, emekli olmuş kişilerle beraber sayıları 125 bini bulan bu camiayı töhmet altında bırakmayı sizin gibi ekmeğini kaleminden kazanan usta ve tarafsızlığına inandığımız bir gazeteciye yakıştırmadığımızı bilmenizi istiyorum” sözleriyle eleştirde bulunan Sözen: “Korucularla ilgili gerçekleri öğrenmek istiyorsanız başvuracağınız merci korucuları temsil eden sivil toplum örgütleridir. Neden se siz gazeteciler PKK'lılara, KCK'lılara ve BDP'lilere ulaşmakta zorluk çekmiyorsunuz da, neden doğruları öğrenmek adına Korucuların kurmuş olduğu sivil toplum örgütlerine ulaşmakta zorluk çekiyorsunuz? Bizler arzu etmediğimiz halde bunun altında art niyet olduğunu düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Sizlere düşen görev, yıllarca haksızlığa uğramış, hukuksuz bir şekilde sigortasız ve cüzi bir maaş verilerek çalıştırılan bu camianın sorunlarını Türkiye Kamuoyuna getirmek olmalıdır. Bu camianın kahramanlıklarını, fedakârlıklarını anlatmanız gerekirken sizler kalkmış aslı astarı olmayan PKK ‘ı yöneticinin yalan yanlış söylemlerini köşenizde yer veriyorsunuz. Korucu kadar kahramanlık göstermiş başka bir camiayı bulamazsınız. Bölgeye tayini çıkan askerler polisler ve diğer kamu görevlileri çok yüksek ücretler ve terör tazminatları alarak en fazla bölgede 3 yıl görev yaptıktan sonra geri dönmektedirler. Görev yaptıkları zaman zarfında aileleri çocukları o kadar kıymetli ki ailelerini bile getirmekten çekinen görevliler vardır. Terörle mücadelenin başladığı 1985 yılından bu yana nice güvenlik görevlisi gelmiş geçmiştir. Ama o bölgenin asli unsuru olan Kahraman Korucularımız camiasından 1650 şehit vermesine rağmen hiç bir karşılık beklemeden görevlerinin başındadırlar. Kaldı ki, bütün operasyonlarda en ön saflarda yer almaktadırlar. Korucunun gidecek başka bir memleketi de başka bir evi de tayin olacak bir şansıda yoktur. Öyle bir şansı olsa da bunu kullanmayacaklardır. Çünkü memleketin her karışının vatan toprağı olduğunu ve kutsal olduğunu, Atalarının canlarıyla kanlarıyla kazandığını çok iyi bilmektedir. Bu kutsal emanetleri kimselere bırakıp gitmeyi asla düşünmemektedir” dedi.

“GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞILIYOR”

“Korucunun orda görev yapan rütbeliler gibi zırhlı aracı da, göreve çıkarken yanında en az 10 koruması da yoktur” diyen Sözen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bindiği araç devletin aracıda olmadığı gibi, görevde yediği kuru soğan, çökelek ve ekmeğin parasını da devletten almamaktadır. Yine katıldığı operasyonlar başına yüzlerce lira operasyon tazminatı da almamaktadır. Birilerinin dediği gibi bizler bu görevleri asla ve asla para için, menfaat karşılığı yapmamaktayız. Çünkü bizler asla İngiliz askeri gibi, Amerikan askeri gibi paralı asker değiliz. 30 yıldır 30 bin korucumuz hiç bir lira maaş almadan tamamen gönüllülük esasına göre çalışmış ve hala da 15 bin korucumuz gönüllü olarak çalışmaya devam etmektedir. 2012 yılında PKK terör örgütü tarafından kaçırılmış ve varlıklarından haber dahi alınmayan 3 korucumuz mevcut iken, bunu bir gün dahi gündeme getirmeyen siz gazeteciler ve sözde aydınlar aslı astarı olmayan yalan yanlış haberlere köşenizde yer vermenizi de manidar buluyoruz. Gerçekleri görmeniz için, öğrenmeniz için tarafsız bir şekilde bizleri de dinlemenizi tavsiye ediyoruz. Yoksa kulaktan dolma bilgilerle yazı yazmak haber yazmak etik kurallarıyla bağdaşmamaktadır. Umarım en kısa sürede bizleri de dinleme zahmetinde bulunur ve gerçekleri öğrenme fırsatına sahip olursunuz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın