Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl'ün deprem riskine dikkat çekerek hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı.
Vali Usta, "Afet alanında söz söyleyen herkesin konuşmasında mutlaka Bingöl isminin geçiyor. Depremlere açık, maruz bir bölgeyiz. Ancak yıkımı yapan deprem değil; hazırlıksızlık ve tedbirsizliktir. Olası bir depreme karşı en güçlü şekilde hazırlıklı olmamız gerekiyor" diye konuştu.
Bingöl'ün geçmişte birçok depremden ciddi şekilde etkilendiğini hatırlatan Vali Usta;
"Tecrübemiz var. Hem kamu kurumlarımız hem de insan kaynağımız bu tür afetlere karşılık verebilecek kabiliyete sahip. Arama-kurtarma faaliyetleri açısından ekipman ve personel anlamında bir eksiğimiz bulunmuyor. Özellikle merkezdeki yapı stokumuzun büyük bölümü yenilendi; yaklaşık yüzde 75 civarında yapı stokumuz yenilenmiş durumda. Bingöl'de toplam 19 konteyner kent bulunuyor. Bunların 10'u merkezde, 9'u ise ilçelerde. Şu anda Türkiye'deki en donanımlı, en kapasiteli UMKE alanlarından birine sahibiz. İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var. Hem Bingöl'e hem bölgeye hizmet verebilecek güçlü bir lojistik kapasitemiz bulunuyor" şeklinde konuştu.
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.