KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Son noktayı halk koyacak!

Anayasa değişikliğinin AK Parti’nin teklifi olarak meclise gideceğini belirten Yılmaz, “Genel kurulda 330’un üzerinde bir destekle birlikte İnşallah referanduma gidilmiş olacak. Halkımız, basiretiyle, ferasetiyle tüm tartışmalara son noktayı koyacaktır” dedi.

Son noktayı halk koyacak!
02 ARALIK 2016 CUMA 20:45
0
1762
0
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmesinden olumlu sonuçlar çıktığını belirten Yılmaz, önümüzdeki günlerde yönetim sistemiyle ilgili anayasa değişikliğinin meclise gideceğini söyledi.

“SON BİR AŞAMAYA GELMİŞ DURUMDAYIZ”

Yılmaz, “Bu konu Türkiye için çok önemli bir aşama. Yıllardır bu konu, Türkiye'nin gündeminde olan ve tartışılan bir konudur. Sadece AK Parti döneminde değil, geriye gittiğimizde rahmetli Özal döneminde, Süleyman Demirel döneminde yine rahmetli Erbakan'ın bu konulardaki tavrını, rahmetli Türkeş'in tavrını ve birçok siyasinin tavrını hepimiz biliyoruz. Türkiye yıllar yılı bu konuyu gündeminde tuttu, tartıştı ama şimdi son bir aşamaya gelmiş durumdayız.” dedi.

“SON SÖZÜ DE İNŞALLAH HALKIMIZ SÖYLEYECEK”

Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin teklifi olarak meclise gideceğini belirten Yılmaz, “Anayasa komisyonunda değerlendirilecek ve ardından genel kurula gelecek. Genel kurulda 330'un üzerinde bir destekle birlikte İnşallah referanduma gitmiş olacak. Son sözü de İnşallah halkımız söyleyecek. Bu konunun halka gitmesinden hiç kimsenin de çekinmemesi lazım. Halkımız, basiretiyle, ferasetiyle tüm tartışmalara son noktayı koyacaktır. Ülkemizin geleceği adına tarihi bir gelişmeye imza atacaktır.” Diye konuştu.

“TÜRKİYE'NİN SİYASİ İSTİKRARA İHTİYACI VAR”

“Başkanlık sistemi veya cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte Türkiye istikrarı kurumsal olarak garanti edecektir.” Diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Son 14-15 yılda AK Parti'nin gücü sayesinde, halktan aldığı güç sayesinde Türkiye bir istikrar yakaladı ve bu istikrarlı dönemde hızlı bir şekilde büyüdü. Ekonomisiyle büyüdü, dış politikada daha etkili bir ülke haline geldi çok daha güçlü bir şekilde sesini dünyaya duyuran bir ülke haline geldi. Ancak bu mevcut yapının bir garantisi yok. Geçtiğimiz 7 Haziran'da da gördük ki bu değişebiliyor, seçim sonuçlarına göre farklı tablolarla kalabiliyor ülkemiz. Türkiye gelişmekte olan bir ülke, kalkınmakta olan bir ülke, Türkiye'nin siyasi istikrara ihtiyacı var. Nitekim geçmişe baktığımızda Türkiye'nin en hızlı geliştiği dönemler, siyasi istikrarın olduğu dönemlerdir. İnşallah bu siyasi istikrarı kurumsal olarak garanti etmiş olan Türkiye çok daha etkili, çok daha güçlü bir yönetimle çok daha hızlı bir şekilde kalkınacaktır ve gelişecektir. Güçlü bir hükümete, istikrarlı bir hükümete sahip olan Türkiye dış politikada da, çevremizde de, küresel düzeyde de çok daha etkili olacaktır.”

Türkiye'nin terör belasıyla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bir taraftan FETÖ terör yapılanması, diğer taraftan PKK ve DAEŞ gibi yapılar bunlarda Türkiye'nin iç güvenliğini tehdit eden yapılardır. Bunlarla mücadelede de yine istikrarlı, güçlü yönetimlerin son derece önemli olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Toplantıya, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, merkez ve ilçe teşkilatları katıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
20.11.2025
15:30
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 20.11.2025 tarihli 30 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi kapsamında sevk edilen 3. Lig sporcularına ilişkin kararlarını açıkladı. 12Bingölspor'un cezası ağır oldu! En büyük cezayı ise 12 Ay ile Umut Dilek aldı.
20.11.2025
14:19
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Birlik Çağrısı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Birlik Çağrısı
TFF'nin yürüttüğü bahis soruşturmasına ilişkin konuşan 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, camiaya 'yan yana durma' çağrısı yaparak hedeflerinin değişmediğini vurguladı: 'Bugün yaşanan hiçbir gelişme, yarın kuracağımız büyük hayallerin önüne geçemeyecektir. 12 Bingölspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur.'
20.11.2025
13:59
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok hangi iller boşandı? Bingöl listede nerede? TÜİK'in güncel boşanma rakamları hem şaşırttı hem düşündürdü.
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın