KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Şemdinli davasına 330 müdahil avukat

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kasım 2005'te Umut Kitabevi'nin bombalanması olaylarına ilişkin davaya müdahil olmak için çeşitli barolardan 330 avukat vekalet aldı.

Şemdinli davasına 330 müdahil avukat
28 NİSAN 2006 CUMA 14:00
0
1347
0
AA aa
Şemdinli olaylarına ilişkin davanın görülmesine Van Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 mayısta başlanacak. Duruşmada kitabevi bombalanan eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz ile olayda ölen Mehmet Zahir Korkmaz'ın ailesi adına 330 avukat müdahil olarak yer alacak.

Van Barosu avukatlarından Murat Timur, İstanbul, İzmir, Ankara ve bölge barolarından 330 avukatın Yılmaz ve Korkmaz adına vekalet aldığını belirterek, mahkeme başkanlığından bazı taleplerde bulunduklarını açıkladı.

Timur, duruşmanın geniş bir salona alınması, avukatların duruşmaya girmelerinde kolaylık sağlanması ve duruşmanın sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınması konusunda yazılı taleplerde bulunduklarını söyledi.

Lokal bir olay olmadığı için davayı, çok geniş çerçevede değerlendireceklerini anlatan Timur, "bölgede yaklaşık 15 yıldır devam eden savaşa, burada oluşmuş bulunan hukuk dışı oluşumların ortaya çıkarılmasına yönelik, ilk başta bir çabamız olacak. Bu hukuk dışı oluşumlar biliyorsunuz savcının iddianamesi ile birlikte bir çok üst düzey askere dayandı. Biz özellikle bu sebeplerden dolayı savcının oluşturmuş olduğu iddianame ile birlikte yakalamış olduğu tespitleri, daha da genişleterek bu ilişkiler ağını ortaya çıkarmak için çaba göstereceğiz" dedi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın