KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Kasım 2025 Perşembe
°C

Pkk'ya ağır darbe

Bingöl’de patlayıcı, mühimmat ve malzeme dolu bombayla tuzaklanmış sığınaklar ele geçirildi

Pkk`ya ağır darbe
11 NİSAN 2017 SALI 23:44
0
1971
0
AA aa

 

Valilik, İl Jandarma Komutanlığı ile Kiğı 2'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından Yayladere ilçesi Sarıyer Mahallesi, Şeyh Mahallesi, Hisar Deresi ve İsimsiz Dere yataklarında ‘Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş-12' operasyonu gerçekleştirildiğini bildirdi.

SIĞINAKLAR BOMBA İLE TUZAKLANMIŞ

Operasyon kapsamında EYP ile tuzaklanan iki sığınağın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “sığınaklarda 1 RPG-7 roketatar, 1 PKMS makinalı tüfek, 2 AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 460 gram plastik A4 patlayıcı, 1 el yapımı patlayıcı düzenek, 65 adet elektrikli fünye, 25 metre infilaklı fitil,  5 metre saniyeli fitil, 17 adet tol serisi el yapımı alıcı-verici devre, 12 adet fabrikasyon yapımı Alphafire EYP alıcı-verici, 2 adet EYP verici devresi, 4 adet elektronik devre kartı, Bin 300 adet AK-47 kaleşnikof mermisi, 3 bin 200 adet PKMS bixi mermisi, 4 adet anti tank roketatar mühimmatı, 1 adet anti personel roketatar mermisi, 5 adet roketatar sevk fişeği, 35 adet 5.56 m-16 mermisi, (3 adet 6'lı pil bloğu, 1 adet 4'lü pil bloğu,  1 adet lehim makinası ve lehim, 1 kilogram gresyağı,  1 adet renkli puşi, 2 adet jelikan bidon, 3 kilogram tuz,  1 kilogram un, 1 adet rulo streç film, 1 adet not defteri, 1 adet kürek ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca, huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, il genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın