KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Perder'den insan kaynakları eğitimi

Doğu Anadolu PERDER, üye firma çalışanlarının iş kalitesini arttırmak için eğitimlerine devam ediyor.

Perder`den insan kaynakları eğitimi
25 MART 2017 CUMARTESİ 02:10
0
1597
0
AA aa

Doğu Anadolu PERDER, üye firma çalışanlarının iş kalitesini arttırmak için eğitimlerine devam ediyor. PERDER Yönetimi, 2017 Eğitim Programını ikinci bölümünü Polat otelde düzenledikleri toplantı ile gerçekleştirdi.

Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği (PERDER), üye firmaların mağaza müdürleri, koordinatörler ve bölge müdürlerine yönelik iş kalitesini, sağladığı eğitimlerle artırmaya devam ediyor. 2017 yılının ilk eğitim programını Bingöl, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars ve Erzurum'dan 70 kişinin katılımıyla 21-22 Şubat tarihlerinde yapan PERDER, bu yılın ikinci eğitim programını ise 21-22 Mart'ta Polat otelde gerçekleştirdi. Açılışını Doğu Anadolu PERDER Başkanı Ömer Düzgün'ün yaptığı ve 2 gün boyunca devam eden eğitimde, İştesiz Eğitmeni Tuğba Camuzoğlu, İnsan Kaynakları uygulamalarını kapsayan Mülakat Teknikleri, Performans Değerlendirme, Oryantasyon, Mevzuat ve Denetim iş süreçlerinde öne çıkan ana başlıkları katılımcılarla paylaştı.

"NORM KADRO SEÇİMİ DOĞRU YAPILMALIDIR"

İşveren veya firmaların insan kaynakları biriminin personel alımında dikkat etmesi gereken kurallara dikkat çeken Tuğba Camuzoğlu "Öncelikle personel alacak olan firmanın norm kadro çalışmanı doğru yapması gerekir. Bu norm kadro, birimde çalışacak olan personel sayısını belirlemektir. Örneğin bir markette kaç kasiyerin olması gerektiğini tespit etmektir. Bunun ardından işveren veya insan kaynakları personel alımındaki beş şifreye dikkat etmelidir. Aslında firmaya personel alımı yapılması evlilik gibidir.  İşçi ve işverenin; kişinin niteliğine, şirketin ve işin niteliğine uyması durumudur. Dolayısıyla eğer kişinin niteliği işin niteliğine uygun olursa çok başarılı bir seçim olmuş oluyor. Bu anlamda sevmek, istemek, kalıcı olmak, tecrübenin ve niteliğinin uygun olması, kişinin özü çok önemlidir” dedi.

İşçilerinde dikkat etmesi gereken kurallara vurgu yapan Camuzoğlu, "İşçiler, bir işe başvuru yapmadan önce ne istediğini doğru belirlesinler. Bu en önemli kuraldır. İşçiler eğer istediklerini doğru belirlerse o zaman mutlu olacaklar. Mutlu oldukları zaman da başarılı olacaklar. Bazen kariyer planlamasını doğru yapamayan, ne istediğini tam belirleyemeyen adaylar oluyor. Bu yüzden adayın, doğru bir kariyer planlaması, ne istediğinin belirlenmesi kendisinin farkında olması çok önemlidir." diye konuştu.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları Eğitmen Tuğba Camuzoğlu ve PERDER Başkanı Ömer Düzgün tarafından sunuldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın