KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Patlayıcı tuzağı imha edildi

Bingöl-Diyarbakır karayolu Kacaköy İlçesi yakınlarında yol üzerine PKK'lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcı düzeneği, güvenlik güçleri tarafından tespit edilerek kontrollü bir şekilde imha edildi.

Patlayıcı tuzağı imha edildi
18 EKİM 2016 SALI 21:59
0
1619
0
AA aa

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemleri neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarının olumsuz olarak etkilendiği belirtildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi amacıyla her türlü tedbirin alındığına dikkat çekildi.

DÜZENEKLER İMHA EDİLDİ

Bingöl karayolu Kokulupınar Mevkiinde yol üzerinde harekete duyarlı anahtar ile radyo frekans kontrollü olmak üzere çift düzenekli olarak hazırlanmış, 1.5 kg ağırlığında 1'er cm'lik ebatlarda kesilmiş inşaat demiri ile güçlendirilmiş EYP düzeneği tespit edildiği belirtilen açıklamada, “icra edilen mayın ve EYP araması esnasında, Kocaköy ilçesi Diyarbakır - Bingöl karayolu Kokulupınar mevkiinde yol üzerinde harekete duyarlı anahtar ile radyo frekans kontrollü olmak üzere çift düzenekli olarak hazırlanmış, 1,5 kilogram ağırlığında 1'er santimetrelik ebatlarda kesilmiş inşaat demiri ile güçlendirilmiş EYP düzeneği tespit edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ele geçirilen EYP düzenekleri Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinde etkisiz hale getirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
20.11.2025
15:30
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 20.11.2025 tarihli 30 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi kapsamında sevk edilen 3. Lig sporcularına ilişkin kararlarını açıkladı. 12Bingölspor'un cezası ağır oldu! En büyük cezayı ise 12 Ay ile Umut Dilek aldı.
20.11.2025
14:19
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Birlik Çağrısı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Birlik Çağrısı
TFF'nin yürüttüğü bahis soruşturmasına ilişkin konuşan 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, camiaya 'yan yana durma' çağrısı yaparak hedeflerinin değişmediğini vurguladı: 'Bugün yaşanan hiçbir gelişme, yarın kuracağımız büyük hayallerin önüne geçemeyecektir. 12 Bingölspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın