KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Mevcut sistemin birçok arızası var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Muhalefet partileri öyle bir konuşuyorlar ki, sanki Türkiye’nin mükemmel bir sistemi var da birileri de bunu değiştirmeye çalışıyor. Bizim mevcut sistemimiz mükemmel bir sistem değil. Birçok arızaları olan bir sistem” dedi.

Mevcut sistemin birçok arızası var
03 NİSAN 2017 PAZARTESİ 05:05
0
1853
0
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu için Bingöl'ün Genç ilçesinde STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Referandumda Kararımız Evet' toplantısına AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, partililer, STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan ve ülke olarak çok önemli bir süreçten geçildiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "16 Nisan'da tarihi bir halk oylaması yapacağız. Bu tür sandıklar kolay kolay milletin önüne gelmiyor. Ne vadilerden geçip geldi bu sandık milletin önüne. Birileri bu sandık milletin önüne gelmesin diye neler neler yaptı. Ama çok şükür bu sandık 16 Nisan'da milletin önüne geldi. Bu sandıkta ne soruyoruz? Diyoruz ki bir tercih yapacağız. Şu mevcut sistemimiz mi devam etsin, bu kadar krizler sıkıntılar üretmiş bu 12 Eylül anayasasının getirdiği o askeri öğretimin yönetim sistemi mi devam etsin, yoksa bunu bir tarafa bırakıp bir sivil bir anlayışla hazırlanmış vatandaşımızı ön plana çıkaran milleti güçlendiren yeni yönetim sistemine mi geçelim. Sorumuz bu. Bu mevcut sistem nereden geliyor önce bunu anlayalım. Şimdi bu ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet partileri öyle bir konuşuyorlar ki sanki Türkiye'nin mükemmel bir sistemi var da birileri de bunu değiştirmeye çalışıyor. Değerli kardeşlerim bizim mevcut sistemimiz mükemmel bir sistem değil. Birçok arızaları olan bir sistem. 28 Şubatta hepimiz bunun arızalarını görmedik mi? Yaşı uygun olanlar o tarihleri iyi hatırlarlar. Rahmetli Erbakan ile Tansu Çiller bir hükümet kurmuşlardı. Sonra rahmetli Erbakan bir yıl görev yaptıktan sonra 'hükümeti devredeceğim' dedi. İmza topladılar mecliste de çoğunlukları vardı. İki parti oldukları için o dönemin Cumhurbaşkanına listeyi götürdüler ve dediler ki 'görevi Tansu hanıma ver'. Ama 'ben vermem' dedi. Bakın bu sistem bu yetkiyi Cumhurbaşkanına veriyor. İstediği milletvekiline görevi verir istemediğine vermez. Sen bir partinin genel başkanı olarak bugünkü sistemde yüzde 60 oy alsan da Cumhurbaşkanı sana başbakanlığı vermeyebilir. Nitekim o dönemde bunu kullandılar. Ha bu yapılmıyorsa bu hukuktan kaynaklanmıyor şahısların tercihlerinden kaynaklanıyor. Bu sistem böyle bir sistem" dedi.

Mevcut sistemin içinde başbakan, cumhurbaşkanı kavgasına değinen Yılmaz, "Demirel ile Özal kavga etti mi? Hepiniz hatırlıyorsunuz. Gençler belki hatırlamaz. Özal ile Mesut Yılmaz çekiştiler mi aynı partiden oldukları halde. Yine Demirel ile Çiller aynı partiden oldukları halde. Merhum Ecevit ile Sezer aynı partidendiler. Hatta Sezer bir anayasa kitapçığı fırlattı ve 2001 krizini yaşadık. Milyarlarca dolar memleketin parası gitti. Gecelik faizler yüzde 7 binlere 7 bin 500'lere çıktı. Bedelini kim ödedi bu sistemin. Halk ödedi, vatandaş ödedi. İşsizlik arttı faizler arttı ekonomimiz bozuldu. Peki, son 14-15 yılda niye böyle bir sıkıntımız yok. Çünkü güçlü bir liderimiz, güçlü bir partimiz var. Bu nedenle 13-14 yıldır bir sıkıntı yaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın