KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Mahalleler yarışıyor!

Bingöl belediyesi'nce il genelinde 'En temiz mahalle benim mahallem' adı altında bir temizlik kampanyası başlatılacak. Bu kampanya ile çevre kirliliğinin büyük ölçüde önlenmesi planlanıyor.

Mahalleler yarışıyor!
14 AĞUSTOS 2007 SALI 10:57
0
1499
0
AA aa
Bingöl Belediye Başkan Vekili Bahri Keskin, Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 'En temiz mahalle benim mahallem' adı altında bir temizlik kampanyası başlatacaklarını açıkladı.

Kampanya hakkında bir takım bilgiler veren Keskin, amaçlarının; kampanya sayesinde çöp sorununu ortadan kaldırmak ve görüntünün güzelleşmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Kampanyanın, mahalle muhtarları ile birlikte yürütüleceğini aktaran Keskin, bu kapsamda tüm mahallelerin yol ve kaldırımlarının süpürülmesi, yıkanması ve çöp alanlarının ilaçlanmasını yapacaklarını ifade etti.

Bingöl'de yaşayan tüm bireyleri kapsayan bu kampanyanın 1 ay içerisinde başlatılacağını ve 14 gün süreyle devam edeceğini kaydeden Keskin, kampanya sonunda birinci olan mahallenin ödüllendirileceğinin altını çizdi.

Kampanyaya belediye başkanı, birim müdürleri, belediye personeli, temizlik şirketinin tüm personeli, muhtarlar ile bir kısım esnaf ve halkın katılacağını dile getiren Keskin, eline süpürge alarak kampanyaya destek vereceklerini anlattı.

Halkın kampanyaya destek vermesini de isteyen Keskin, kampanyanın bir siyasi çalışma olarak görülmemesini de istedi. Bingöl'ün güzelleşmesi, çevre kirliliğinin yaşanmaması için herkese görevler düştüğünü dile getiren Keskin; “Geçmiş yıllarda yaşanan olumsuz tabloların tekrarlanmamasını bekliyoruz. Siyasi fikirler ne olursa olsun, yaşadığımız toprakları temiz tutmalıyız. Unutmayalım ki, aslan, yattığı yerden belli olur. Bizler eksiklerimizin farkındayız ve imkanlar dahilinde bu eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Fakat sorunların üstesinden gelmek sadece belediye çalışanları ile mümkün değildir. Sigara izmaritinin, eldeki en ufak bir çöpün yere atılmaması, kişinin kendisi ile alakalıdır. ‘Çevre kirlenmeyecekse belediye ne iş yapacak', ‘Bari çöpleri toplasınlar' gibi yaklaşımlarla bir yere varamayız. Böyle devam ettiğimiz sürece kirliliği üzerimizden atamayız. Bu nedenle halkımızdan çok duyarlı olmalarını ve kampanyaya gerekli desteği sunmalarını bekliyoruz” dedi.

"Çöp Kutuları Tahrip Edildi"

Keskin, anlattığı bu konuların ardından karşılaştığı ‘Çöp atacak kutu yok. Haliyle insanlar elinde çöp dolaştırmak yerine yere atmayı tercih ediyor. Buna nasıl bir çözüm getireceksiniz?” sorusunu ise, 2 yıl öncesinden örnekler vererek yanıtladı.

Şehrin ana caddelerinde her 100 metrede bir çöp kutusu yerleştirdiklerini hatırlatan Keskin, 1 yıl geçmeden çöp kutularının tahrip edildiğini, yerinden söküldüğünü ve çalışmadan eser bırakılmadığını hatırlattı.

Geçmiş yıllarda yapılan hataların tekrarlanmaması temennisinde bulunan Keskin, el ele verilerek sorunların üstesinden gelme çabası içerisinde olduklarını, bu konuda da halktan yoğun destek beklediklerini ifade ederken, "Bu kampanyadan sonra Bingöl'ümüzün daha temiz ve daha sağlıklı bir kent olacağına inancımız sonsuzdur" şeklinde konuştu.

BingolOnline / Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın