KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Kayıt dışı istihdam tespit ediliyor

Solhan Belediyesince yürütülen ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam’ AB projesi faaliyetleri kapsamında vatandaşlara yönelik anket yapıldı. Üç sektöre yönelik yapılan anket ile kayıt dışı istihdamın tespiti yapılacak.

Kayıt dışı istihdam tespit ediliyor
18 MAYIS 2017 PERŞEMBE 07:13
0
2000
0
AA aa

Solhan Belediyesi tarafından yürütülen ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam' AB projesi faaliyetleri devam ediyor.

Solhan Belediyesi tarafından Kayıtlı İstihdamın Teşviki II kapsamında yürütülen ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam' AB projesi faaliyetleri kapsamında kayıt dışı çalışmanın tespit edilmesi ve kayıt dışı istihdama yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında anket çalışması yapıldı.

Hiçbir kimlik bilgisi ve adres bilgisi alınmadan ve anket yapılan kişilerin ismi bile sorulmadan yapılan ankette sorulan sorulara verilen cevapların toplu halde istatistik analizine tabi tutulacağı belirtildi.

İnşaat, Hizmet ve Tarın sektöründe çalışanlara yönelik yapılan anket çalışmasının amacı, yürütülmekte olan proje kapsamında kayıtdışı çalışmanın tespit edilmesi ve kayıtdışı istihdama yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında yapılmakta olan bu anket çalışması ile; Tarım,  Hizmet, İnşaat sektörlerinde mevcut kayıtlı istihdamın durumunu gösteren yaşanan sorunların yer aldığı, diğer sektörlerle ilişkilerin vurgulandığı bir rapor hazırlamak olduğu belirtildi.

Proje eğitim uzmanlarının yaptığı anket çalışmasına proje yürütücüsü olan Solhan Belediyesi'nden personeller de eşlik etti.

Anket çalışması ile ilgili şu bilgiler aktarıldı: “Anket yöntemi ile elde edilen veriler SPSS programında değerlendirilerek Solhan ilçesindeki kayıt dışı istihdamın durumu hakkında bir değerlendirme yapılacaktır. Bilgilendirme eğitim ve seminerlerinde katılımcıların kayıt dışı ile ilgili dile getirdikleri sıkıntılarda değerlendirilerek rapora yansıtılacaktır. Bu çalışmalara yapılırken SGK, İş-Kur il ve ilçe teşkilatlarından destek alındı. Hazırlanacak araştırma raporlarıyla farklı sektörlerdeki kayıtlı-kayıtsız istihdam durumu, etkileri ve sonuçlarıyla çarpıcı bir şekilde ortaya konacak, yapılması gerekenler belirlenecektir. Her sektör için İlçe merkezi ve değişik köylerinde 100 adet anket yapılacaktır. Her sektör için 2 gün toplamda 6 gün sahada çalışma anketi uzmanlar tarafından yaptırılmaktadır. 4 günde de elde edilen verilerin değerlendirmesi ve raporların hazırlanması işi yaptırılacaktır.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın