KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Ikinci indirim yolda!

Zorunlu trafik sigortasında alınan önlemlerle fiyat yüzde 30 indi. İndirimi yeterli bulmayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, ikinci indirim gelmezse müdahale edeceklerini söyledi.

Ikinci indirim yolda!
21 EYLÜL 2016 ÇARŞAMBA 21:01
0
1453
0
AA aa

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yapılan kanuni düzenlemelere rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu edilen seviyelere inmediğini belirterek, vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla yeni bir model geliştirdiklerini bildirdi. Mehmet Şimşek, beklenen indirim gerçekleşmediği takdirde müdahale yoluyla fiyatları aşağı çekeceklerini de net bir dille açıkladı.

Trafik sigortasında 2014'ün ikinci yarısında maliyetler; tırmanan bedeni hasar tazminat ödemeleri, değer düşüklüğü tazminatlarının artması, kusurlu sürücü yakınlarının tazminat talepleri, asgari ücretin ani artışı nedeniyle bedeni hasar ödemelerinde baz alınan rakamın yükselmesi, orijinal yedek parça kullanma şartının getirilmesi, serbest tarife rejiminin terk edilerek tavan fiyat uygulamasının getirilmesi gibi sebeplerle yükselmişti. Fiyatlar o günden sonra üç kat artmış, 250 TL'lik bir prim neredeyse 750 TL'ye çıkmıştı. Hükümetin ilk müdahalesi sonrası yapılan son düzenlemelerden sonra fiyatlar 500 TL'lere geri çekilmişti.

KIYASIYA REKABET

Şimşek, bu sigortanın zorunlu olmasının, primlerin gerek sigortalılar gerekse sigorta şirketleri bakımından makul tutarlarda tespitini zorunlu kıldığını söyledi. Makul fiyatlama pratiğini bozan yapısal sorunların ortadan kaldırılması için nisanda kanun değişikliği yapıldığını hatırlatan Şimşek, "Primlerinin düşmeye başladığı görülmekle beraber arzu edilen makul seviyede değil" dedi.

Vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması için yeni bir model geliştirdiklerini belirten Şimşek, bütün sigorta şirketlerine ait fiyatların tek sistemde görülebileceğini, buna göre en düşük fiyatın bulunabileceğini bildirdi. Uygulama şirketler arasındaki rekabeti artırarak, fiyat düşüşlerini hızlandıracak.

EYLÜL SONU BAŞLIYOR

Eylül sonu itibarıyla poliçe yenilemelerinde, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) sadece kimlik numarası ve araç plakası ile Türkiye genelindeki tüm sigorta şirketlerinin teklifleri görülebilecek.

'ETKİSİ HİSSEDİLİR'

Zorunlu trafik sigortası primleri konusunda sektörle sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını ve birlikte hareket ederek bu kararı verdiklerini anlatan Şimşek, serbest rekabet kurallarını bozmadan alınan bu kararın, hem sektör hem de sigortalılar için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Piyasayı mercek altında tuttuklarına dikkati çeken Şimşek, "Bu, sektöre verdiğimiz ikinci şanstır, sigorta şirketlerinin bunu iyi kullanması gerekiyor. Nitekim bu dönemde suistimalde bulunan, yüksek seviyede prim belirleyen sigorta şirketlerini de tek tek tespit ettik ve bu şirketlerden savunma talep ettik. Mevzuata aykırı hareket eden şirketlere idari ceza uygulayacağız" ifadelerini kullandı. Şimşek, serbest piyasa şartları dâhilinde, Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin makul fiyatlara inmemesi durumunda Hazine Müsteşarlığı'nın müdahale yetkisini kullanacağını sözlerine ekledi.

Uygulama konusunda görüşünü aldığımız Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, modelin fiyat düşüşünde etkili olacağını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın