KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Kasım 2025 Perşembe
°C

Güvenlik korucuları yemin etti

Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı köy ve mezralarda görev yapacak 277 güvenlik korucusu düzenlenen törende yemin ederek göreve başladı.

Güvenlik korucuları yemin etti
14 NİSAN 2017 CUMA 04:48
0
1724
0
AA aa

İlçe Jandarma Komutanlığındaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Güvenlik korucuları, Türk bayrağı ve silahın bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etti.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, devletin içeride ve dışarıda birçok terör örgütüne karşı kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Okumuş, “PKK/ KCK terör örgütü başta olmak üzere FETÖ, DAEŞ her biri içeride dışarıda ülkemizin saygınlığına, egemenliğine, toprak bütünlüğüne veya bu topraklar üzerindeki meşruiyetine karşı silah kuşanmışlar, dört cepheden saldırıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz Allah'ın izniyle inşallah çok kısa sürede PKK başta olmak üzere bütün bu terör örgütlerini inşallah ivedi olarak ortadan kaldıracaktır. Böyle bir sıkıntı, böyle bir sorunu İnşallah bizden sonraki nesillere aktarmayız. Biz ivedi olarak inşallah bütün teşkilatımızın; güvenlik korucularımızın, jandarmamızın, emniyet teşkilatımızın, bütün askeri unsurlarımızın; katkıları, gayretleri, azimli, kararlı mücadelesiyle inşallah neticeye varacağız. Bizim güvenlik korucularımız; tabii Solhan'ımıza, tabii devletimize faydaları olacaktır, tabii Bingöl'ümüze faydaları olacaktır. Bu anlamda; İnşallah kanun ve nizam çerçevesinde İnsan Hakları ve hukuk çerçevesinde hakkıyla bu görevi ifa edeceğinize inanıyorum. Tekrardan üstlenmiş olduğunuz vazifenin güvenlik koruculuğunun sizlere, ailenize ve memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Solhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler ise “Kahraman silah arkadaşlarım; Bugün yemin ederek başladığınız yeni vazifeniz Şehit babalarınızdan, Şehit amcalarınızdan, Şehit kardeşlerinizden, mübarek anne ve bacılarınızdan size yadigârdır. Milletimiz, bu yadigârı; ‘Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi' olurum diyerek öpüp başına koymuştur. Silah arkadaşlarım; ay gökte kaldıkça andınız kutlu, ulu kocaların, aksakallıların duası üstünüze olsun” dedi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen ise koruculuğun bir meslek değil, bir dava olduğunu belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın