KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Genç ovasına can suyu

Genç ovasına hayat verecek olan sulama projesi, ihaleye çıkıyor. 17 Mayıs 2017 günü DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak ihalede işin süresi, 500 gün olarak belirtildi.

Genç ovasına can suyu
25 NİSAN 2017 SALI 22:25
0
2008
0
AA aa

Yıllardır dile getirilen ancak her defasında askıya alınan ve yapım planlamasından sonra birçok kez revize edilen Genç Sulama (Vahkin) Projesi'nde beklenen somut adımlar atılmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta müjdesi verilen proje, ihale ilanına da çıktı. İlana göre ihale, 17 Mayıs 2017 günü saat 10.00'da DSİ 9. Bölge Müdürlüğü (Konferans Salonu) Üniversite Mah. Zübeyde Hanım Caddesi No: 140 ELAZIĞ adresinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek.

Niteliği ve türü “945 ha Borulu, Basınçlı Sulama Şebekesi Yapılması” olarak tanımlanan işe, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı ve 500 iş günü içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Proje sayesinde, Genç ovasında 100 Bin dönümlük ekilebilir arazi can suyuna kavuşmuş olacak. AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, projeye ilişkin; “Bunu cazibeli su olarak akıtacağız. Tamamı son teknoloji, kapalı sistemle akıtılacak. Güzergâh boyunca bütün drenajları ile kapalı servis hatlarla direk tarlalara verilecek ve suyumuzda parasız olacak. Çünkü şimdiye kadar Türkiye'de uygulanan paralı sistemler, vatandaşı pek de memnun etmemiş. Ama Allah'a şükür ki, projemiz hem son teknoloji kapalı sistemle gelecek, hem de vatandaşımız bu suyu parasız kullanacak. Bu sulama suyunun ilçemize bir faydası daha olacak. Malumunuz çoğunlukla içme suyunu bağ-bahçelerimizde kullanıyoruz. Bu proje sayesinde içme suyunun sulamada kullanılmasının önüne geçilerek önemli bir tasarruf da sağlanmış olacak” değerlendirmesinde bulunmuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın