KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

F.times: ankara yeniden düşünmeli

Financial Times, 'Kürdistan'ı işgal' başlıklı yorumunda, Türkiye'nin sınır ötesi operasyona karşı çıktı: "ABD ile uzun yıllar süren ittifak, parça parça, AB'ye girme olasılığı buharlaşıyor"

F.times: ankara yeniden düşünmeli
05 HAZİRAN 2007 SALI 11:57
0
1049
0
AA aa
Türkiye'nin olası bir sınır ötesi operasyonunun sonuç vermeyeceği, buna karşın Irak için çok daha ıstırap yaratacağı öne sürüldü. Financial Times gazetesi, sınır ötesi operasyona karşı çıkarken, “ABD ile uzun yıllar süren ittifak, parça parça, AB'ye girme olasılığı buharlaşıyor. Buna karşın Ankara yeniden düşünmeli. Örneğin, İsrail'in geçen yaz Lübnan'daki Hizbullah'ı ezmek için yaptığı başarısız girişimi düşünün” diye yazdı.
Financial Times gazetesi, “Kürdistan'ı işgal” başlığı ile yayınladığı yorumda, Irak'ın işgalinin iyi olmadığına ilişkin yaygın inancına karşın, Türk ordusunun Kuzey Irak'ta üslenen PKK unsurlarına “öldürücü bir darbe” olacağı öne sürülen bir operasyon gerçekleştirmek üzere sınırda yığıldığını yazdı.
ABD'nin tüm itirazlarına rağmen Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın “resmen” hükümetten sınır ötesi operasyonu için izin istediğini öne süren gazete, PKK'nın faaliyetlerinin yoğunluğu konusunda farklı görüşleri olduğunu kaydetti.
Buna karşın ABD'nin Irak'taki en yakın müttefiki olan Kürt bölgesel yönetiminin şiddete başvuran PKK'yı topraklarındaki radikal İslam'daki büyümeye karşı “laik” bir engel olarak olumlu karşıladığı gibi göründüğünü savunan gazete, bunun da Türkiye ile Washington arasındaki ilişkileri daha da olumsuz etkilediğini yazdı.
Ancak Türkiye'nin “savaş yanlısı” tutumunun arkasında başka faktörlerin de bulunduğunu öne süren gazete, başta Türk askerleri olmak üzere, Türkiye'deki sistemin AB'nin Kürtlere azınlık hakları verilmesi yolundaki baskılarından her zaman rahatsız olduğunu savundu.
AB'YE GİRME OLASILIĞI BUHARLAŞIYOR
Kerkük referandumunun da yarattığı tepkilere değinen gazete, “Ordu, Recep Tayyip Erdoğan'ın neo-İslami hükümeti ile çatışmasının erken alınmasına neden olduğu seçimler öncesi güçü yeniden teyit ediyor. PKK'nın ezilmesi ayrıca yükselen Türk milliyetçileri arasında da popülerdir” yorumunu yaptı. Gazete şu görüşleri dile getirdi:
“Ne yazık ki Türkiye'nin dostlarının onu etkileme gücü pek azdır. ABD ile uzun yıllar süren ittifak, parça parça, AB'ye girme olasılığı buharlaşıyor. Buna karşın Ankara yeniden düşünmeli. Örneğin, İsrail'in geçen yaz Lübnan'daki Hizbullah'ı ezmek için yaptığı başarısız girişimi. Türkiye, Irak'ın son kalan göreli istikrarlı bölgesine geniş bir saldırı yaparak çok daha büyük bir kargaşa yaratma riskine girer.”
İngiliz gazetesi, yoruma son verirken “Türkiye'nin Kürt sorunu, geniş çaplı bir saldırıyı haklı çıkartacak düzeye benzer bir hale dönmüş değil. Ayaklanmayı yeniden canlandırmanın ve Irak için daha çok ıstırap yaratmanın kesin bir yolu Kürdistan'ı işgaldır” görüşüne yer verdi.


haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın