KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Eylül'de kazma vurulacak

Yıllardır Solhan’ın gündeminde olan Hükümet Konağı yapımı için çalışmalar sürüyor. Arsa sorunun çözülmesinden sonra proje ihalesi için ödeneğin çıktığını ve proje ihalesi ile yapım ihalesi sonucu Eylül ayında ilk kazmanın vurulacağı belirtildi.

Eylül`de kazma vurulacak
18 NİSAN 2017 SALI 07:12
0
1807
0
AA aa

Yıllardır gündemde olan ve 2009 yılında Solhan Kaymakamlığı'nın Bingöl Valiliği'ne yazılı talebi ile resmi müracaatlarla da gündeme gelen Solhan Hükümet Konağı'nın yapılması ile ilgili süreç başladı.

Solhan Hükümet Konağı'nın 1950'li yıllarda yapıldığı ve bugünün şartlarına artık cevap vermediği için yeni hizmet binasının yapılması sıkça dile getirmiş ve Solhan Kaymakamlığı da 2009 yılında Bingöl Valiliğine Hükümet konağının ilçeye cevap vermediğini bildirip 2010 yılında yatırım programına alınmasını talep etmişti. 2011 ve 2012 yıllarında da yine Solhan Kaymakamlığı tarafından bu talep gerek Valilik makamına ve gerekse yer tahsis için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'ne ve hatta Karayolları Genel Müdürlüğüne kadar iletilmiş yer talebi dile getirilmişti.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 84. Şube Solhan Bakım Evi olarak hizmet veren alanın Hükümet Konağı için uygun yer olduğu görüşü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile de paylaşılmış gerekli destek talep edilmişti. Gerek Solhan'daki talep ve girişimler ve gerekse Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın desteği ve talimatları ile yer sorunun çözüldüğü ve yapım aşaması için gerekli adımların atılması sürecine girilmişti.

PROJE ÖDENEĞİ ÇIKTI

Solhan Hükümet Konağı yapımı için süreç başladı. Hükümet konağı proje ihalesinin 90 gün içinde yapılıp tamamlanması ve yapım ihalesinin de yapılıp 5 aylık süre içinde bunun da tamamlanarak ilk kazmanın vurulması gerektiği öğrenildi.

Konu ile ilgili bilgi alınan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, proje ihalesi sürecinin başladığını ve proje ihalesi ile yapım ihalesi ile birlikte belirlenen sürenin tahminen 10 Eylül 2017'ye kadar tamamlanacağını belirtti.

Hükümet Konağı içinde yer alacak kurum yetkilileri ile bir araya gelip yapılan toplantıda görüşlerin paylaşıldığını belirten Okumuş, mevcut hükümet konağında olan kurumların yanında yeni binada; SGK, Tapu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de yer alacağını belirtti.

Bin metrekare alan üzerinde yapılarak zemin artı 3 kattan oluşması planlanan yeni hükümet konağının 4 bin metrekare kullanım alanı ile hizmet vereceğini ve bodrum katında ise arşiv, sığınak, kalorifer ve mescit olması üzerine projelendirileceğini belirten Okumuş, bu proje ile inşallah Solhan'ın özlediği yatırıma kavuşacağını söyledi.

Vatandaşların bir bina içinde iş ve işlemlerinin yapılmasının planlandığını söyleyen Okumuş, vatandaş, engelli ve dezavantajlı dostu bir yapı ile ulaşımı rahat ve ferah bir bina ile hizmetin sunulacağını aktardı.

Proje ödeneğinin çıktığını ve kurumlar ile istişarede bulunduklarını belirten Okumuş, en kısa sürede proje ile ilgili çalışmalara başlanacağını ve 6 bin 400 metrekare alanda güzel bir yapı ile Solhanlıların özlediği yatırım olacağını belirtti.

Proje ihale sürecinin 3 aya kadar tamamlanarak yapım ihalesinin yapılması ile 10 Eylül 2017'de yeni Hükümet Konağının yapımına başlanmasının planlandığını belirten Okumuş, bir yıl içinde de binanın tamamlanarak hizmete açılabileceğini açıkladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın