KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2025 Pazar
°C

Denktaş'tan cumhurbaşkanı talat'a eleştiri

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, '24 Nisan'da bu halk ilk defa iradesini kullanmıştır' sözlerini eleştirerek, halkın KKTC'yi kurarak iradesini ortaya koyduğunu ve bunu ortadan kaldıran yeni bir irade olamadığını söyledi.

Denktaş`tan cumhurbaşkanı talat`a eleştiri
27 NİSAN 2006 PERŞEMBE 17:09
0
1130
0
AA aa
Demokrat Parti (DP) basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, dün akşam gerçekleştirilen DP Girne İlçe Örgütü binasının açılış resepsiyonunda bir konuşma yapan 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, Talat'ın açıklamasının 'yanlış ve yanıltıcı' olduğunu savundu. Denktaş, "KKTC'yi kuran halk, iradesini ortaya koymuştur. Bunu ortadan kaldıran yeni bir irade yoktur ve olamaz. 24 Nisan'da bu halka, kimse 'KKTC'den vazgeçiyor musun' demedi. O oyları verenler, Annan Planı'nı okumadı. Kendilerine söylenenlerle istifade etti. Kendilerine söylenenlerin hiçbiri, bugüne kadar olmadığına göre, o irade koftur ve irade değildir" dedi.
Referandumda ortaya konulan iradenin içinde, ABD iradesi, İngiliz iradesi, AB iradesi, Türk Hükümeti'nin baskısı ve iradesi bulunduğunu ileri süren Denktaş, bu yüzden 24 Nisan iradesinin bir şey ifade etmediğini savundu. Önceki gün Kaleburnu Köyü'ne ve oradan da Tatlısu bölgesine gittiğini anlatan Denktaş, Tatlısu'da bazı vatandaşlara tebligat yapıldığını ve bu olaydan vatandaşların rahatsız olduğunu söyledi. Denktaş vatandaşlara, ellerinde bulunan KKTC tapularından rahatsız olmamaları gerektiğini, muhatabın hükümet olduğunu söylediğini de belirtti.

mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın