KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Dedelere mercedes torunlara bentley

Türkiye'de de en önemli statü göstergelerinin başında otomobiller geliyor... Peki kim, hangi arabayı kullanıyor?

Dedelere mercedes torunlara bentley
20 AĞUSTOS 2007 PAZARTESİ 15:29
0
1154
0
AA aa
Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli statü göstergelerinin başında otomobiller geliyor. Türk zenginler bu zevkleri uğruna ufak çaplı bir serveti gözden çıkarmaya çekinmiyor. Evlerinden sonra belki de en büyük yatırımı otomobillerine yapıyorlar. Bu yatırımı yaparken de diğer zenginlerden farklılaşmak istiyorlar. Bu yüzden de 'butik' şeklinde tanımlanabilinen otomobil markalarının kapılarını aşındırıyorlar. Birinci kuşak patronlar BMW, Mercedes veya Audi gibi Alman üreticilerinin otomobillerini 'makam aracı' olarak kullanırken, yeni nesil farklı markaları tercih etmeye başladı. Özellikle Doğuş Otomotiv'in Türkiye'ye getirdiği İngiliz Bentley, ikinci kuşak patronların son gözdesi oldu.

ANAHTAR TESLİM 332 BİN EURO
Bentley sahiplerinin başında Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer bulunuyor. Dinçer, başlangıç satış fiyatı 332 bin Euro olan Continental Flying Spur sahibi. Bir başka CFS sahibi ise otomobil tutkusuyla tanınan Azeri işadamı Mübariz Mansimov. Mansimov'un CFS'nin yanı sıra tek kapılı spor Bentley modeli olan Continental GT sahibi. 332 bin Euro'luk anahtar teslim fiyatı olan otomobilin bir diğer sahibi de Garanti Koza İnşaat'ın veliahtı olan Can Köken. Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi reklam ajansının ortağı Yiğit Şardan da CFS sahibi bir başka Türk. 2006 yılında sadece 1 adet kotası olan Doğuş Otomotiv'in, 2007 kotası 22'ye yükselirken, 13 adeti ağustos itibariyle satıldı. Türk müşteriler 3 modelde yoğunlaşmış durumda: Continental Flying Spur, Continental GT ve Continental GTC. Bugüne kadar satılan Bentley'lerin 8'i Continental Flying Spur(CFS), 4'ü Continental GT, biri ise Continental GTC. Doğuş Otomotiv Bentley'nin mümessilliğini almadan önce Bentley almak isteyenler ancak grey marketten(mümessil dışında otomobil satan galeriler) alabiliyordu. AK Parti kurucularından Mehmet Gazioğlu, işadamı Ercan Canmutlu ve komedyen Cem Yılmaz ilk Türk Bentley'cilerdendi.
 
 
Lopez ve Hilton da kullanıyor
 
Bentley, Türkiye dışında dünyada da altın çağını yaşıyor. 2003 yılında sadece bin adet Bentley satılırken, 2006 yılında bu rakam 9 bin 200'e ulaşmış durumda. Bu rakamın 4 bin 500 adedi Continental Flying Spur oldu. Bentley, 2007'nin ilk yarısında satış rakamını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artırarak 5 bin 600 adet otomobil üretti. Cirosu ise yüzde 24 artış göstererek aynı dönemde 739 milyon Euro'ya ulaştı. Faaliyet kârı ise 85 milyon Euro oldu. Dünyada Kraliçe 2'nci Elizabeth, Prens Philip, Madonna, Jeniffer Lopez, David Beckham, Paris Hilton, Beyonce ve Cindy Crawford gibi ünlüler Bentley kullanıyor.
 

habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın