KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

‘Çöp sorunu’ kokuyor!

Kesin çözümün getirilemediği ‘çöp sorunu' devam ediyor. Vatandaş, çözümsüzlüğe tepki gösterirken belediye yetkilileri sorun bulunmadığını ısrarla savunuyor

‘Çöp sorunu’ kokuyor!
29 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 08:30
0
3240
0
AA aa
Bingöl'ün yıllardır devam eden ‘şehir temizliği sorunu' çözülmek bilmiyor. Cadde ve sokaklarda konteynır eksikliği nedeniyle çöpler yollara taşarken varolan konteynırların da devrilmiş şekilde yol kenarında görülmesi çözüm noktasında kör düğüm oluşturuyor.
Yenişehir Mahallesi'nde ortaya çıkan görüntülere tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, sorunun şirketten ve otorite kuramayan belediye yönetiminden kaynaklandığını öne sürdü. Yollara taşan çöplerin modern şehircilik anlayışı ile bağdaşmadığını vurgulayan vatandaşlar, çözüm için yetkililerin harekete geçmesi ve girişimlerin sözde kalmaması gerektiğinin altını çizdiler.
Çöplerini gelişi güzel atanlara da tepki gösteren duyarlı vatandaşlar; “Hepimiz sorunun birer parçasıyız. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Belediye şirketi kontrol etmeli, şirket çöpleri düzenli toplamalı, vatandaşlar da çöpünü düzenli atmalı” diye konuştular.
Sorunun iletildiği belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, sorunun, çalışmalar nedeniyle araçların sokaklara girememesinden dolayı yaşandığını söyledi.
İl Trafik Komisyonu kararı gereğince çöp araçlarının gündüz saatlerinde çarşı merkezine giremediğini aktaran Bukan, çöplerin düzenli toplandığını ancak yol ve kaldırım çalışmaları nedeniyle bazı cadde ile sokaklara araç giremediğinden 1 günlük gecikmenin yaşandığını belirtti.
Konteynır sisteminin kaldırılıp, poşet sistemini uygulanması için başlattıkları çalışmaların devam ettiğini aktaran Bukan, çöplerin poşetlenerek belirlenecek bölgelere konulacağını, böylece hem görüntü kirliliğinin oluşmayacağını hem de ekiplerin çöp toplama işlemlerinin kolaylaşacağını söyledi.




BingolOnline - Bingöl Kent Haber 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın