KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

Çocuk kütüphaneleri kurulacak

‘DAP Bölgesi Okuma Kültürünün Geliştirilmesi’ Projesi kapsamında yılsonuna kadar 14 ilde 86 adet semt kütüphanesi kuracaklarını belirten DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, 2017 veya 2018’de başlamak üzere çocuk kütüphaneleri kurulmasını hedeflediklerini söyledi.

Çocuk kütüphaneleri kurulacak
14 KASIM 2016 PAZARTESİ 01:35
0
1812
0
AA aa

DAP İdaresi ve Erzurum Teknik Üniversitesi işbirliğiyle “DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilecek olan çalıştayların ilki Erzurum'da yapıldı.

DAP İdaresi'ne ait Konferans Salonunda gerçekleşen “Erzurum İli Okuma Kültürü Araştırması Çalıştayı”na Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi temsilcileri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, ilçelerden gelen kütüphane temsilcileri ve davetliler katıldı.

DEMİR: “OKUMA KÜLTÜRÜNÜ EKOSİSTEM MANTIĞIYLA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, bir kalkınma kuruluşu olarak, kalkınmanın temelinin okuma kültürüne dayandığını belirterek, “Dünyada var olan örnekler buna işaret etmektedir” dedi.

Demir, “ABD, Çin, Japonya, Almanya, Kanada gibi ülkeler buna en iyi örnekler. Biz de, bu tespitten yola çıkararak bir yandan bölgedeki fiziki ve ekonomik yatırımlarımızı sürdürürken diğer yandan okuma kültürünü geliştirerek kalkınmayı sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptırdığı bir araştırmada bölgede okuma oranlarının hiç iç açıcı olmadığını ileri süren Başkan Demir, İdare olarak okuma kültürünü tek başına bir faaliyet veya etkinlikle değil, bir ekosistem mantığıyla geliştirmek istediklerini söyledi. Bölgedeki diğer 14 ilde de önümüzdeki 3 yıl içerisinde bu araştırmayı yapmayı planladıklarını ve bununla ilgili iki farklı çalışma başlattıklarını ifade eden Demir, şunları kaydetti:“DAP Bölgesi Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2016 yılı sonuna kadar 14 ilimizde 86 adet semt kütüphanesi kurmuş olacağız. Müftülüklere, belediyelere, il özel idarelerine ve kaymakamlıklara sağladığımız finansman desteği ile sürekli yaşayan, çocuk oyun alanından mutfağına kadar, anneler için bebek emzirme ve uyutma odasından, bilgisayar sınıfına kadar birçok üniteyi barındıran, sürekli yaşayan canlı kütüphaneler oluşturuyoruz. İkincisi ise, Erzurum, Van ve Malatya illerinde önümüzdeki 3 yıl içerisinde 1 adet Kent Kütüphanesi kurma gayretimiz var. Şehrin kalbinde, yani en işlek yerinde, mimarisi ve içerisindeki ünitelerle sürekli yaşayan, herkesin gitmeye ve içeride kalmaya heves edeceği İslam medeniyetinin de temel öğelerinden olarak Kent Kütüphanelerini yeniden hayata geçireceğiz. Erzurum ili için tam 1 yıl önce Valiliğimiz ile protokol imzaladık, ancak yer tespiti konusundaki çalışmalar henüz sonuçlanmadığı için projeye başlayamadık. Sayın Valimiz, yeniden süreci hızlandırma gayretinde. 2017 yılı içerisinde bu projeyi başlatmayı çok istiyoruz.”

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ KURULACAK

2017 veya 2018'de başlamak üzere çocuk kütüphaneleri kurulmasını kendilerine hedef koyduklarını belirten Demir, “Okumanın sosyolojik düzeyine ilişkin araştırma ve somut çözüm adımlarını içeren il bazlı okuma eylem planları hazırlanmasını arzuluyoruz. Amacımız, DAP Bölgesini Türkiye'nin en çok okuyan Bölgesi yapmak” dedi.

Okuma alışkanlığının öğretim görevlilerinin bir parçası olduğunu söyleyen Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Muammer Yaylalı ise, “Binayı siz kuracaksınız, daha sonra bunu uygulayacaksınız” dedi. Üniversitelerin bu işin lokomotifi olması gerektiğine vurgu yapan Yaylalı, insana yapılan yatırımın mutlaka geri dönüşünün olacağını söyledi.

GÜLER: “PASİF OLMAYAN YENİLİKÇİ, AKTİF BİR MODEL İSTİYORUZ”

Çalıştaya ilişkin bilgilendirme konuşmasını DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler yaptı. Okuma Eylem Planını neden çıkarmak istedikleri üzerinde duran Güler, eğitim sektörüne yapılan yatırım yıllara göre on kat büyümesine rağmen beklenen sonucun alınamadığından söz ederek, “Merkezi hükümet nezdinde kaynakları ne kadar artırırsak artıralım bölgesel kalkınmayı sağlamamız için ana sıkıntımız para değil. Paradan çok farklı problemlerimiz var. Fikir üremiyor, artı kurumsal kapasite yok. Yani insan kaynağı niteliğini iyileştirmemiz lazım. Pasif olmayan yenilikçi aktif bir model istiyoruz. Kitap koyup, çocukları bekleyen bir yerden ziyade, çocukların ruhunu okşayacak, onları cezbedecek bir yapı ortaya koymak lazım. DAP İdaresi olarak yenilikçi projelere hazırız” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
20.11.2025
15:30
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 20.11.2025 tarihli 30 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi kapsamında sevk edilen 3. Lig sporcularına ilişkin kararlarını açıkladı. 12Bingölspor'un cezası ağır oldu! En büyük cezayı ise 12 Ay ile Umut Dilek aldı.
20.11.2025
14:19
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Birlik Çağrısı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Birlik Çağrısı
TFF'nin yürüttüğü bahis soruşturmasına ilişkin konuşan 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, camiaya 'yan yana durma' çağrısı yaparak hedeflerinin değişmediğini vurguladı: 'Bugün yaşanan hiçbir gelişme, yarın kuracağımız büyük hayallerin önüne geçemeyecektir. 12 Bingölspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur.'
20.11.2025
13:59
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK Boşanma İstatistiklerini Açıkladı: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok hangi iller boşandı? Bingöl listede nerede? TÜİK'in güncel boşanma rakamları hem şaşırttı hem düşündürdü.
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın