KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Chp'nin seçim stratejisi belirlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda partinin seçim stratejisi belirlendi.

Chp`nin seçim stratejisi belirlendi
18 NİSAN 2011 PAZARTESİ 08:46
0
2294
0
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi 'Seçim Stratejisi ve Bölge Sorunları' konulu toplantısı, Pazar günü saat 11.00'de Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya CHP İstanbul milletvekili Ali Topuz, PM Üyesi Perihan Sarı, Parti Eğitmeni Serdar Erkan, Av. Nurhayat Altacan, CHP İl Başkanı Sema Kaygalak, CHP Bingöl milletvekili adayları Zeki Korkutata, Süleyman Batga, Mesut Kayaoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Bölge eğitim konuları ve seçim stratejilerinin ele alındığı toplantıya Tunceli, Elazığ ve Muş illerinden de katılım gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Sema Kaygalak, “Başbakanın çizdiği pembe tabloyu ben de çizmek isterdim; ama maalesef pembe değil kara bir topla var. Türkiye'de iki dönemdir kara bir bulut var. Bu kara bulutları Bingöl'ün ve Türkiye'nin üzerinden sileceğiz” dedi.

Halkın “Üniter Devlet Yapısı” istediğini söyleyen Kaygalak,”Herkes hakkını tamamıyla alabilsin istiyoruz. Öğretmen, öğrenci, memur, işçi, yaşlı, genç hiç kimse mağdur olmasın istiyoruz. CHP olarak insanların ‘Sosyal Devlet' çatısı altında yaşamalarını istiyoruz. Aile sigortasını uygulayarak her anneye en az 600 TL maaş bağlayarak makarna, kömür kuyruklarında değil; bank kuyruklarında maaşını çekme kuyruklarına girmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu. Seçim vaatlerini sıralayan Kaygalak,”YÖK'ü kaldıracağız. Askerlik hizmeti süresi kısaltılacak, köylüyü mağdur olmaktan kurtarıp ucuz mazot almalarını sağlayacağız. Köylerimizde eskisi gibi hayvancılık başlayacak ve verilen uygun kredilerle gönül rahatlığı ile herkes hayvancılık yapabilecek. Hayvancılık yapmak isteyen köylüden şehirde tapu istemek gibi bir şart olmayacak. Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen gençler liseye kayıt yapar gibi gidip kaydını yapacak. Yargı bağımsız hale getirilip, ‘Hakikatler Komisyonu' kurulup Kürt ve Türk anaların gözyaşı dindirilecek. Seçim barajının düşürülecek” ifadelerini kullandı.

Kaygalak'ın konuşmasının ardından seçim ve sandık stratejilerinin sunumları yapıldı. Toplantının geri kalan kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın