KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Bölge halkından pkk'ya tepki

Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Elazığ ve Siirt'teki vatandaşlar, güvenlik güçleri ve sivillerin yanı sıra siyasetçileri de hedef alan saldırılar gerçekleştiren PKK'ya tepki gösterdi.

Bölge halkından pkk`ya tepki
13 EKİM 2016 PERŞEMBE 22:49
0
2077
0
AA aa

Güvenlik güçlerinin kırsaldaki ve şehirlerdeki kararlı operasyonlarıyla büyük darbe yiyen PKK, güvenlik güçleri ve sivillere yönelik kanlı saldırılar gerçekleştiriyor. Bölgedeki aşiretlerin liderlerinin ve yöre halkının büyük tepkisiyle karşılaşan eli kanlı örgüt, saldırılarında bölgedeki siyasetçileri de hedef alıyor.

Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Elazığ ve Siirt'teki vatandaşlar, PKK'ya tepkisini dile getirdi. Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde oturan Nurettin Büyüm, PKK'nın kanlı saldırılarıyla halkı tedirgin etmeye çalıştığını söyledi.

PKK'nın çukur siyasetinde başarısız olmasının ardından suikast saldırılarına yöneldiğini işaret eden Büyüm, bölgedeki siyasetçilere yapılan saldırılarla ilgili şunları kaydetti: “Bir siyasetçinin çocuklarının gözleri önünde katledilmesine bir vatandaş olarak sessiz kalamam. Zulme sessiz hiç kalamam ve rızada gösteremem. PKK'nın bizden uzak durmasını defalarca söyledik ve yine de söylüyoruz. Bu Ermeni ve İsrail lobilerinin bir oyunudur ve Kürt halkının bu oyuna gelmemelerini istiyoruz.”

“TERÖRE YÖNELİK NEFRET ARTIYOR”

Örgüt üyelerinin siyasilere yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını aktaran Mesut Erdem, PKK'nın her saldırısında Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken katledilen Yasın Börü'nün geldiğini söyledi. PKK'ya yönelik nefretin her geçen gün artığına değinen Erdem, "Bu yaptıkları saldırıları hiç bir zaman yanlarına kar kalmayacak. Yaptıkları barbarlık elbet bir gün son bulacak. Yeryüzündeki hiçbir örgüt bu kadar vahşi olamaz." diye konuştu.

Mardin'de ikamet eden İbrahim Homan, PKK'nın son dönemlerde siyasi parti temsilcilerini hedef aldığını anımsattı.

PKK'nın masum insanları katlettiğine vurgu yapan Homan, şöyle konuştu: “Allah'ın yardımı ve takdiriyle ve bütün şer odakları bertaraf edilecektir. Dicle'de AK Parti ilçe başkanının hain ve kalleşçe saldırıda öldürülmesi gerçekten üzüntü verici. Biz artık ölüm istemiyoruz. Bölge halkı olarak 'artık yeter.' diyoruz. Herkesin siyasi görüşüne saygı göstermesi lazım. Bütün insanların özgürce siyaset yapmasını istiyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın