KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bin-der başkanı karasu: 'üstyapı çökecektir

Bingöl’de altyapının teknik şartnameye uygun yapılmadığını, çalışmaların oldubittiye getirildiğini söyleyen Karasu: “Altyapı kalitesizdir, çürüktür, çürük olduğu için üstyapı da en geç önümüzdeki yıla kadar çökecek, sonraki Belediye yönetimleri altyapıyı ve üstyapıyı yapmak zorunda kalacaktır. Defolu altyapının ‘mimarı’ Sayın Serdar Atalay‘dır” dedi.

Bin-der başkanı karasu: `üstyapı çökecektir
09 TEMMUZ 2013 SALI 16:42
0
2161
5
AA aa

Bingöl Belediyesi'nce ihale edilen şehrin altyapı işinde teknik şartnameye uyulmadığı gerekçesiyle Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, yapımına başlanan üstyapı için de eleştirilerde bulundu.

Altyapı çalışmalarında şartnameye uyulmadığını ve stabilize malzeme yerine toprak kullanıldığını belirten Karasu, bu yüzden üstyapının çökeceğini, bir sonraki dönem belediye yönetiminin bu işleri yeniden yapmak zorunda kalacağını vurguladı.

ALTYAPI BİR VURGUNDUR

Bingöllülerin altyapı çalışması olarak bildiği içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyundan oluşan çalışmaların teknik şartnameye uygun yapılmadığını savunan Karasu: “Mahallelerdeki binlerce kilometrelik altyapının derme-çatma yapıldığı, kullanılan malzeme ve diğer işlerde ihale şartnamesine uyulmadığı, altyapının bir oldubittiye getirildiği, Bingöl için çok önemli olan altyapı çalışmasında vurgun olduğu gerekçesiyle dava açtık. Altyapıdaki şikâyet konuları açıklığa kavuşmadan üstyapıya başlanmaması talebinde bulunduk. Altyapı bir vurgundur, usulsüz bir çalışmanın siyasi ve idari bir başarı olarak sunulması sadece Bingöl'e hastır. Bingöl'deki altyapı çalışmasının benzeri başka kötü bir örnek Türkiye'nin hiçbir yerinde yoktur. Altyapıdaki garabeti ve onun sebeplerini en iyi bilen Sayın Serdar Atalay'dır. Altyapının başı yendi, mahkeme ne yapar? bilmiyoruz. Üstyapı yapılmadan mahkeme ne yapacağına bir an önce karar vermelidir. Sayın Serdar Atalay ‘çaktırmadan gömün gidin, Bingöllüler altyapıdan anlamaz' demeye getirdi. Allah'a, kul hakkına, hakka ve hukuka, hesap gününe inanmış olsaydı böyle bir altyapıyı Bingöllülere layık görmezdi” dedi.

“İŞİ TAKİP EDİYORUM ALGISINI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR”

“Defolu altyapının ‘mimarı' Sayın Serdar Atalay‘dır. Altyapıda kazılmış toprak kullanılmış, stabilize malzeme kullanılmadığı için çökmeler olacaktır” diyen Karasu, şöyle devam etti:

“Altyapı kalitesizdir, çürüktür, çürük olduğu için üstyapı da en geç önümüzdeki yıla kadar çökecek, sonraki Belediye yönetimleri altyapıyı ve üstyapıyı yapmak zorunda kalacaktır. Altyapı yapım sürecini makam odasından idare eden Sayın Serdar Atalay üstyapı ile birlikte mahalleye inmeye başlamış, işi takip ediyorum algısını oluşturmaya çalışıyor. Ölüyü yıkamadan kefensiz gömen birinin üste anıt mezar yapma uyanıklığı. Bingöl'deki Siyasi Partiler, Odalar, Sendikalar, Sivil Toplum Örgütleri, Mahalle Muhtarları altyapıya sahip çıkmıyor, çıkmama gerekçelerini de belirtmiyorlar. Bu hukuksuzluğu ve yanlış işi onayladıklarından mı, menfaat icabı mı, korktuklarından mı, yoksa altyapı kendilerini ilgilendirmediği için mi ilgilenmediklerini bilmiyoruz. Bu süreçte en büyük sorumluluk ise Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'a aittir. Bakan olarak bu usulsüzlüğe sessiz kalmakla siyasi, vicdani, ahlaki ve yasal anlamda suç işlemektedir. Altyapı ile ilgili usulsüzlüğe sessiz kalması düşündürücüdür. Bakan olmanın ölçüsü avuç içi büyüklüğündeki Yüzen Ada'da sudan gelecek tehlikelere karşı dalgıçlar tarafından korunma duygusundan haz almak değildir. Sayın Cevdet Yılmaz bilmelidir ki, Serdar Atalay o suda yaşayan her türlü canlıdan 100 kat daha tehlikelidir, Bingöl'e verdiği zarar onlarca kat daha fazladır.”

İNSANLARIMIZ TOZ DUMAN YUTUYOR

Şehir merkezinde hayatın felç olduğunu söyleyen Karasu, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “Bingöl'ü Moğollar istila etseydi bu kadar sıkıntı yaşamazdık. Çalışmalar son derece plansız, ortalık toz ve duman, kirlilik had safhada. PTT Kavşağından Hacı Hıdır Camiine olan mesafe birkaç yüz metredir ve bu mesafe günlük yaşamı oldukça etkilemektedir. Basiretli bir yönetim bu alana geçici bir asfalt atar, insanların yaşamını kolaylaştırır. İnsanlarımız toz, duman yutuyor, her taraf kir ve pislik içinde. Astım, nefes darlığı, bulantı, kusma, ishal ve diğer sağlık sorunları artmış, mikrop ve hastalıklar kol geziyor. Sayın Serdar Atalay şehri yönetemediğini görmek istiyorsa beyaz ceketini giysin, güneş gözlüklerini taksın ve toz-dumanı yutan bizlerin arasına karışsın.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BİNGÖL OVASI HUZUR YUVASI (@Misafir_14451)
15 Temmuz 2013 Pazartesi 17:23
KARASU AK PARTİDEN ADAY ADAYI OLDUN SEÇİLMEDİN ÇOK ZORUNA GİTMİŞ GÖRÜNÜYOR MADEM AL ÜST YAPIDAN ANLIYORSUN GELİP SÖYLESEYDİN NASIL YAPILACAĞINI ARTIK ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIĞININDAN VAZGEÇ . KARALAMALARDAN PRİM ELDE ETMEYE ÇALIŞMA . BELEDİYE ADAYI OLSAN 30 TANE OY ALAMAZSIN ALLAHIM SENİ VE TÜM KARALAMA FAALİYETLERİNİ YAPANLARI ISLAH EYLESİN.MİLLETİMİZE VE MEMLEKETİMİZE ZEVAL VERMESİN
mehmet ARDA (@Misafir_14395)
12 Temmuz 2013 Cuma 13:06
sayın karasu ağzına yüreğine sağlık.
Dost KAYA (@Misafir_14359)
10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:12
Bu ilde dönen pisliklerin ve yapılan zulmü gündeme getiren tek ses sen olduğun için bin teşekkür
Darahini (@Misafir_14345)
09 Temmuz 2013 Salı 20:17
Adamda yüz değil,m..da derisi.Haya dersen hak getire.Sen Doğu Perinçek'ten bin kat daha betersin.Hala kalkmış konuşuyorsun.Yetti senin zırvaların.Bu mübarek ramazanda daha fazlasını söylemiyorum.Mart 2014 geliyor tekrar aday adayı olursun.Başkan olunca düzeltirsin.
ipolat (@Misafir_14344)
09 Temmuz 2013 Salı 18:40
artık bu karalama kampanyalarınız yetmedimi yenilmekten usanmadınızmı bu defada alt yapımı defolu oldu seneye çökmezsse insanların yüzüne nasıl bakacağım diye düşünmediğinize göre laflarınızada itibar olmaz demektir herkesin bunu bilmesi lazımki artık hizmeti eleştirenlri dinlememiz lazım belediye başkanı iyidir kötürde değilim ben bingölü çok seven bingöl için elinden geleni yapan biri olarak diyorumki çakılan çivileri karalamayı bırakında takılması gerektiği halde takılmayanı görmeyi öğrenin kapasitenizi yükseltin bu şekilde yöneticilik olmaz
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın