KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Kasım 2025 Cuma
°C

&';ayrım iyi yapılmalı”

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava; &';Bylock gibi, kişilerin istismar edilmesine açık kriterler üzerinden gerçekleştirilen her türlü işlem ve idari tedbir yönünden istismar sonucu mağdur edilenlerle istismar ederek mağdur edenler arasındaki ayrımın çok dikkatli ve özenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir” dedi.

&`;ayrım iyi yapılmalı”
17 EKİM 2016 PAZARTESİ 12:23
0
2031
0
AA aa

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Bylock listesi üzerinden yapılan tutuklamaların doğurduğu mağduriyetlere yönelik yazılı basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz sonrası alınan tedbirlerin toplumun büyük kesimince gerekli ve yerinde bulunduğunu belirten Kava, devam eden sürecin dikkatli yürütülmemesi halinde var olan sürecin zarar görebileceğine dikkat çekti.

Kava; “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sonrası, terör örgütü elemanlarının kamudan temizlenmesi ekseninde yapılan idari ve hukuki tedbirler, toplumun hemen her kesimince gerekli ve yerinde bulunmuştur. Ancak bu tedbir ve girişimlerin, toplumun geniş kesimlerinin zan altında bırakılması neticesini ve mağduriyetlerin yaygınlık kazanacağı algısını doğuracak şekilde dikkatsizce yürütülmesinin sürece zarar vereceği aşikârdır” dedi.

“HAKLI VE YERİNDE ŞÜPHELER OLMALI”

Bylock soruşturmaları kapsamında 2 bin 400 öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını anımsatan Kava, “Milli Eğitim Bakanlığı'nca FETÖ darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında son olarak 2 bin 400 öğretmen görevden uzaklaştırılmıştır. Söz konusu işlemin dayanağının ise Bylock isimli haberleşme programının kullanılması olduğu ileri sürülmektedir. Bahse konu son görevden uzaklaştırmalar beraberinde çok sayıda soru işareti doğurmuştur. Zira görevden uzaklaştırılanların büyük bir kısmının, daha önce açıklanan kriterlerin hiçbirisiyle en ufak bir ilgisi dahi bulunmayan sosyal çevresi, geçmişi ve toplum içindeki bilinirliği itibarıyla terör örgütüyle zerre kadar bağlantısı olmadığından emin olunan kişiler olması haklı ve yerinde şüphelere sebep olmaktadır. Bu durum beraberinde, terör örgütünün örgüt içi iletişim gibi önemli bir işlemi, Bylock özelinde toplum nezdinde itibarı ve güvenirliği yüksek olan insanların telefonları, GSM hatları, internet abonelikleri üzerinden gerçekleştirerek hem kendisini gizlediği hem de bu insanları istismar etmek suretiyle faaliyetlerini kamufle ettiği şüphesini akıllara getirmektedir. Görevden uzaklaştırma olsun kamu görevinden çıkarma olsun, haklarında işlem tesis edilen kişilere somut olarak hangi fiil veya davranışı sebebiyle bu türden bir işlem uygulandığının, hangi fiilinin sabit görüldüğünün bildirilmesi, sürecin şeffaflık içinde yürütülmesini ve toplumun adalet duygusunun yara almamasını sağlayacaktır” diye konuştu.

“MAĞDUR EDİLEN İLE MAĞDUR EDEN İYİ AYIRT EDİLMELİ”

Devam eden edilen süreçte haksız mağduriyetlerin yaşanmaması adına çalışmaların hassa şekilde sürdürülmesi gerektiğini savunan Kava, son olarak şunları söyledi: “Özellikle Bylock gibi, kişilerin istismar edilmesine açık kriterler üzerinden gerçekleştirilen her türlü işlem ve idari tedbir yönünden istismar sonucu mağdur edilenlerle istismar ederek mağdur edenler arasındaki ayrımın çok dikkatli ve özenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kamu görevinden çıkarma gibi bireysel ve toplumsal sonuçları ağır olan işlemler tesis edilmeden evvel ayrıntılı ve özenli bir teknik incelemenin yapılarak FETÖ/PDY tarafından istismar edilmiş kişilerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi, terörle mücadele sürecinin geleceği açısından son derece önemlidir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
21.11.2025
12:52
İstanbul`da ‘Bingöl Tanıtım Günleri` organizasyonu
İstanbul'da 'Bingöl Tanıtım Günleri' organizasyonu
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta: 'Bingöl'ü Türkiye ve dünyaya birlikte tanıtacağız' dedi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz başta olmak üzere milletvekilleri, iş insanları, bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan Bingöllülerin katılması bekleniyor.
20.11.2025
17:41
Bingöl`de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
Bingöl'de Öğretmenler Arası Satranç Turnuvası
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuvada öğretmenler kıyasıya mücadele etti.
20.11.2025
15:30
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
PFDK kararını açıkladı! 12Bingölspor ağır yara aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 20.11.2025 tarihli 30 sayılı toplantısında, Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi kapsamında sevk edilen 3. Lig sporcularına ilişkin kararlarını açıkladı. 12Bingölspor'un cezası ağır oldu! En büyük cezayı ise 12 Ay ile Umut Dilek aldı.
20.11.2025
14:19
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Birlik Çağrısı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Birlik Çağrısı
TFF'nin yürüttüğü bahis soruşturmasına ilişkin konuşan 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, camiaya 'yan yana durma' çağrısı yaparak hedeflerinin değişmediğini vurguladı: 'Bugün yaşanan hiçbir gelişme, yarın kuracağımız büyük hayallerin önüne geçemeyecektir. 12 Bingölspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın