KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2026 Cumartesi

Arınç'ın odasındaki kameranın sırrı

Arınç'ın odasında gizli kamera yokmuş. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, Arınç'ın odasında bulunan kameranın gizli kamera olmadığını açıkladı.

Arınç`ın odasındaki kameranın sırrı
06 TEMMUZ 2007 CUMA 14:51
0
1386
0
AA aa
TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk, Arınç'ın odasında gizli kamera bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak, kameranın, tutanak görevlileri ve teknik personelin TBMM Başkanlık Divanı Salonundaki toplantıları daha iyi izleyebilmeleri amacıyla yerleştirilmiş basit bir düzenek olduğunu ve istenilen işlevi yerine getirmediği için de söküldüğünü bildirdi.

Kemal Öztürk, TBMM internet sitesinden yayımlanan açıklamasında, "bir gazetede yayımlanan haberde asılsız bilgilerin yer alması nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilenmesi için açıklama yapılması gereği duyulduğunu" ifade ederek, bu haberin 13 Haziran'da bir televizyon kanalında da yayımlandığını ve söz konusu kameranın gizli kamera olmadığının, teknik gereksinim nedeniyle konulduğunun açıklandığını belirtti. Televizyonda yayımlanan haberin ardından, TBMM Genel Sekreterliği tarafından teknik ve idari inceleme yapıldığını kaydeden Öztürk, şu bilgileri verdi:

"Yapılan inceleme neticesinde, söz konusu kameranın, Tutanak Müdürlüğü çalışanları ve diğer teknik personelin TBMM Başkanlık Divanı Salonundaki toplantıları daha iyi izleyebilmeleri amacıyla yerleştirilmiş basit bir düzenek olduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu kameranın teknik açıdan herhangi bir ses ya da görüntü kaydı yapabilecek nitelikte olmadığı, ayrıca bir gizlilik içermediği de belirlenmiştir.

Teknik açıdan yetersiz olan kameranın hiç kullanılmadığı, bugüne kadar herhangi bir kayıt yapmadığı ve dolayısıyla bir arşivinin de bulunmadığı tespit edilmiştir.

Habere konu olan kamera, istenilen işlevi yerine getiremediği ve hiç kullanılmadığı için de bir süre sonra sökülmüştür.

Böylesine açık ve net olan bir konuyla ilgili, 'Milli iradenin merkezi olan TBMM'de telekulak skandalı', 'Parlamento'da ilk kez yaşanan skandal' ifadeleriyle haber konusu yapılması, tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır.

Söz konusu haberde belirtildiği gibi, kameranın bir arşivinin bulunduğu ve bu arşivin Meclis dışına çıkarılmış olabileceği iddiası da yanlıştır."

Öztürk, sökülen kameranın, Arınç'ın odasında değil, TBMM Başkanlık Divanı Salonunda bulunduğuna da dikkati çekti.

İLGİLİ HABER


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın