KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Almanya'da incelemede bulundular

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi ortaklığıyla yürütülen Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Projesi kapsamında Almanya'ya giden ekip, görme engellilere yönelik eğitim veren okulları ziyaret ederek teknik incelemelerde bulundular.

Almanya`da incelemede bulundular
16 NİSAN 2011 CUMARTESİ 00:29
0
2680
0
AA aa

 

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi ortaklığıyla yürütülen Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Projesi'nin hareketlilik dönemi sona erdi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde hazırlanan ‘ Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim Uygulamalarının İncelenmesi' projesi kapsamında Almanya'ya giden proje ekibi başarılı bir hareketlilik dönemini tamamlayarak yurda dönüş yaptı.
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminden Mehtap Soykara'nın hazırladığı ve koordinatörlüğünü yürüttüğü proje kapsamında 6 öğretmen ve 4 dernek üyesi görev aldı. Proje, yurt dışındaki ortakları Caritas Vakfı ve 3A Education Service aracılığı ile uygulandı. Proje ekibi Almanya'nın Nordrhein Wesfalen eyaletinde bulunan görme engelilere yönelik eğitim veren okulları ziyaret ederek teknik incelemelerde bulundu. Ülkemizdeki uygulamalarla Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki uygulamaların karşılaştırması yapılarak yeniliklerin transferi için gerekli raporlar oluşturuldu. Görme engelliler için 3-65 yaş aralığında eğitim veren tüm okul ve kurumlarda inceleme yapan ekip ülkemizdeki uygulamalar hakkında da bilgilendirmeler yaptı. Karşılıklı olarak bilgilerin paylaşıldığı bu ziyaretlerde gelecek proje çalışmaları için de alt yapı oluşturuldu. Ayrıca program sonunda tüm katılımcılar sertifika aldı.
Katılımcılar teknik ziyaretlerin dışında Almanya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldular. Farklı bir kültürün içinde yaşama deneyimi kazanan katılımcılar bu deneyimin kendilerini için bulunmaz bir fırsat olduğunu ve programda yer almalarından dolayı oldukça memnun oldukları ifade ettiler. Proje hareketlilik sürecinde konaklama, yeme-içme, teknik ve kültürel gezilerin organizasyonunu üstlenen 3A Education&Service adlı firmanın uygulamalarından oldukça memnun kalan katılımcılar, İlhan Belek ve Dürdane Belek'e projeye yaptıkları katkılardan ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler.
Proje koordinatörü Mehtap Soykara, görme engellilerin eğitimi ile ilgili oldukça gelişmiş okullarda inceleme yapma fırsatı bulduklarını ve  önemli kazanımlar sağladıklarını ifade ederek, ülkemizdeki uygulamalarla kıyaslamalarda bulunduklarını, geliştirilmeye ihtiyaç duyulan yönleri tespit ettiklerini, tespit edilen bu yenilik ve farklılıkların çeşitli yaygınlaştırma faaliyetleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacağını belirtti.
Proje katılımcılarından Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamit Akarca ise, incelemelerde bulundukları okullardaki uygulamaları oldukça başarılı bulduklarını, kazanımlarının ilimizde ve ülkemizde yapılacak uygulamalara entegre edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.11.2025
20:32
Bingöl Jandarma`dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Bingöl Jandarma'dan Öğretmenler Günü Ziyareti
Jandarma personeli, öğretmene günün anısına tebriklerini iletirken, okulda öğrenim gören öğrenciye de çeşitli hediyeler takdim etti.
24.11.2025
20:14
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
MHP Bingöl İl Başkanlığından Gönül Bağı Güçlendiren Ziyaretler
'Hayırlı Günler Komşum Nasılsın?' programı kapsamında Bingöl merkez ile ilçelerde gerçekleştirilen ev ve esnaf ziyaretlerinin yalnızca siyasi bir faaliyet olmadığının altını çizen MHP Bingöl İl Başkanı Baran, programın Bingöl'de kardeşlik hukukunu yaşatmaya yönelik samimi bir buluşma olduğunu vurguladı.
24.11.2025
19:44
AK Gençlik Bingöl`den 24 Kasım`da Anlamlı Ziyaretler
AK Gençlik Bingöl'den 24 Kasım'da Anlamlı Ziyaretler
24 Kasım programında hem Millî Eğitim Müdürlüğü hem de Bingöl Üniversitesi ziyaret edilerek öğretmen ve akademisyenlere vefa mesajı iletildi; 'Her daim öğretmenlerimizin yanındayız.'
24.11.2025
15:39
Bingöl`de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de Öğretmenler Günü coşkusu
Bingöl'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, coşkuyla kutlandı. Şiirler okundu, türküler seslendirildi, emektarlar ödüllendirildi. Programın özel sürprizi ise Valilik tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan videonun paylaşılması oldu.
24.11.2025
15:27
Bingöl`de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de virajı alamayan tır yan yattı
Bingöl'de çiftlik için çatı bloğu taşıyan tır, virajı alamayınca yan yattı. Yaralananın olmadığı kazada, maddi hasar meydana geldi.
24.11.2025
15:20
Bingöl`e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Bingöl'e Çocuk Trafik Eğitim Parkı
Akülü arabalarla trafik kurallarını öğreten panolarla donanmış alanda, trafik polisleri ve eğitmenlerin trafikte karşılaşacak tüm alternatifleri çocuklara göstereceği aktarıldı. Valilik tarafından ihalesi tamamlanan projenin, 2026 yılının ilk yarısında hizmete açılması planlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın