KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

13 yıllık hizbullah davasında karar

Diyarbakır'da 13 yıldır süren terör örgütü Hizbullah davasında, 20 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

13 yıllık hizbullah davasında karar
26 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 16:09
0
2137
0
AA aa
Diyarbakır 5. ağır Ceza Mahkemesinde bugün yapılan duruşmada, çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanması eylemlerini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 13 yıldır yargılanan terör örgütü Hizbullah üyesi 20 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Davada sanıklar, "çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanması" eylemlerini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle yargılanıyordu. Diyarbakır 5. Nolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 20 tutuklu sanık hazır bulunurken, 14 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme başkanı, kararın açıklanacağını belirterek, sanıklardan son sözleri olup olmadığını sordu. Sanıklardan Veysi Ülsen, mahkemeden tahliye ve beraatını istemediğini belirterek, ''Dosyamıza bakıldığında ne ben ne de arkadaşlarım hiçbir kamu görevlisini, hiçbir askeri öldürdüğümüz iddia edilmemektedir. Yine köy yakmadığımız, insanların malına zarar vermediğimiz ortadadır'' dedi. Diğer sanık Mustafa Sevim ise ''Annemin de bana dediği gibi (koçlar kurban edilmek için vardır) bizler de Allah'ın davasında kurban edilmiş durumundayız'' diye konuştu.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI


Mahkeme heyeti, sanıkların son sözlerini dinledikten sonra kısa bir ara vererek, 13 yıldır süren yargılama sonucundaki kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanıklardan, Mustafa Demir, Kasım Erkan, Sedat Şeran, Güro Adem, Mehmet Selçuk, Mahsum Nazli, Veysi Ülsen, Mustafa Sevim, Abdulgaffur Batmaz, Sıdık Kurt, Remezan Elaltuntaş, Seyfettin Kınay, Mehmet Duman, Şahin Yapıcı, Mehmet Zeki İnal, Mehmet Ali Enez, İskender Tutar, Zekeriye Ezer, Tamer Gezer ve Mecit Damar'ın ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya çalıştıkları'' gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.


Mahkeme heyeti ayrıca, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklardan Halil Askan ve Bayram Kinay'ın suç tarihinde 18 yaşından küçük oldukları gerekçesiyle cezalarında indirime giderek, 16 yıl 8 ay ağır hapis cezasına düşürdü. Terör örgütü Hizbullah üyesi olmak suçundan yargılanan sanıklar Mehmet Kaya, Reşat Ekitici, Murat Börü, Nejdet Arıcan, Ahmet Direkçi'nin suçlarının 10 yıllık zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle haklarında açılan kamu davasının ortadan kaldırılmasına karar veren mahkeme, sanıklardan Fırat Doğan'a 9 yıl 4 ay, Muharrem Onuk'a 6 yıl 3 ay, Mehmet Arıcan'a de 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.


4 SANIK BERAAT ETTİ


Mahkeme heyeti, 1993 yılında Şerif Parıltı'nın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yargılanan sanıklar Emin Atlı, Cengiz Atlı, Şeyhmus Atman ve Veysi Kinay'ın, atılı suçu işlediklerine dair inandırıcı delil elde edilemediği anlaşıldığından beraatlarına karar verdi.


HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın