KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2025 Pazar
°C

1 mayıs'ı unutmadık

1 Mayıs 2003 tarihinde yaşanan ve 177 kişinin ölümüne 521 kişinin yaralanmasına neden olan 6.4 büyüklüğündeki depremin 3. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle anıldı. Çeltiksuyu PİO'da hayatını kaybeden öğrenciler, mezarları başında anıldı.

1 mayıs`ı unutmadık
02 MAYIS 2006 SALI 11:48
1
1406
0
AA aa
Depremde yıkılan Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) enkazında yaşamını yitiren öğrenciler, ölümünün 3. yılında aileleri tarafından mezarları başında anıldı.
Merkez Gözeler Köyü Haraba Mezrası'nda yaşamını yitiren çocukların mezarlarını ziyaret eden aileler, çocuklarının mezarlarına sarılıp dua etti. Mezarlıkta duygulu anlar yaşayan ailer, 1 Mayıs'ı baram olarak andıklarını ifade etti.
Depremde bir oğlunu kaybeden Adem Arın, depremin yıl dönümü nedeniyle çocuklarını anmak için mezarı başında toplandıklarını belirtti. Arın, Çeltiksuyu PİO'da köylerinde 21 çocuğun öldüğünü hatırlatarak, ''1 Mayıs 2003 tarihinden itibaren anneler çocuklarının mezarı başında üzüntü çekmektedir. Bugün de aynı acıyı yaşamak ve çocuklarımız rahmetle anmak için buraya toplandık'' dedi.

Çletiksuyu'nda ölen İdris Batur'un Balası Hafize Batur, kardeşinin bayramını kutlamaya geldiğini belirterek, '' Şehitlerimiz hatırlamak ve anmak için. Anneler, babalar, nineler ablalar ve kardeşler olarak buraya geldik. Bir nevi özlem ve hasret gidermek, onlarla bayramlaşmaya geldik. Bir nevi acımızı hafifletmeye geldik. Hepimiz acılıyı dertliyiz. Ayrıca mutluyuz çünkü verdiğimiz şehittir'' diye duygularını dile getirdi.


Deprem gazisi de arkadaşlarını unutmadı.


1 Mayıs Depremi'nde Çeltiksuyu enkazında yaralı olarak kurtulan Mesut Günana'da (17) arkadaşlarının mezarını  ziyaret etti. Depremde enkaz altından yaralı kurtarıldıktan sonra yapılan bütün tedavilere rağmen sağlığına kavuşamayan Günana, kısmı felç geçirerek, konuşma, görme ve yürüme yeteneğini kaybetmesine rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Arkadaşlarının mezarına çiçek bırakan Günana, hafıza kaybı nedeni ile yaşadıklarını hatırlamadığını, bir yakının aracılığı ile arkadaşlarını ziyaret etmeye geldiğini belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın