KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

'Apo'ya af söz konusu değil'

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Meclis gündeminde bulunan Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın teröristbaşı Abdullah Öcalan'a af getirdiği iddiasını ortaya atan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı sert bir dille yalanladı.

 `Apo`ya af söz konusu değil`
27 NİSAN 2006 PERŞEMBE 16:07
0
1503
0
AA aa
Çiçek, tasarının Öcalan'a kesinlikle af getirmediğini belirterek, Baykal'ı teröristbaşı ve terör üzerinden siyaset yapmakla suçladı.

Adalet Bakanı Çicek CHP Lideri Deniz Baykal'ın "Terörle Mücadele Yasa Tasarısı Öcalan'a af getiriyor" yönündeki iddiayı gündeme getirmesinin ardından, Adalet Bakanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyerek Ana Muhalefet Lideri'ne cevap verdi.
Baykal'ın iddialarını yalanlayan Bakan Çiçek, açık kapı da bırakarak CHP'nin endişelerini tasarının Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında giderebileceklerinin mesajını verdi.
Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın, devletin ilgili birimleri tarafından günler süren bir çalışma sonrasında hazırlandığını belirten Çiçek, tasarının teröre destek ve terör mensuplarını himaye etmek amacı taşımadığını vurguladı.
Baykal'ın iddialarının hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını da ifade eden Çiçek, CHP Lideri'nin üslubunu yadırgadığını söyledi. "Konu bir endişe olarak ifade edilebilirdi. Ancak Sayın Baykal hukuki değerlendirme yerine siyasi bir değerlendirme yapmayı tercih etmiştir" diyen Çiçek, tasarının Öcalan'ı affetme gayreti olarak yorumlanmasının hükümete ve tasarıyı hazırlayanlara bühtan olduğunu vurguladı.
Çiçek, "Sayın Baykal, terörist başı ve terör üzerinden muhalefet tarzı sergilemeye başlamıştır. Geçmişte de bu tür yaklaşımlar sergilenmiştir. Bu tür yaklaşımlar Türkiye'ye bir fayda getirmez" şeklinde konuştu.

Çiçek ayrıca, CHP'nin endişelerini giderecek şekilde Meclis Adalet Komisyonu'nda bir değişiklik yapılabileceğinin mesajını verdi.
 
mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın