KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Zımaklılar dernek çatısı altında birleşti

Genç ilçesine bağlı Zımak Köyü’nün sakinleri, dernek çatısı altında bir araya geldi. Derneğin kuruluş amacının yardımlaşma ve dayanışma şuurunun geliştirilmesi ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek sağlamak olduğu ifade edildi.

Zımaklılar dernek çatısı altında birleşti
27 OCAK 2014 PAZARTESİ 00:06
0
4200
1
AA aa

Zımak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Derneğin Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Ali Atalay getirildi.

Derneğin kuruluşu ile ilgili açıklama yapan Atalay, köylerinin eski adı Dinasor olan ve şuanda Seyfan (Koçsırtı) olarak bilinen bölgenin ilk kurucusu olan ve bölge halkı tarafından “Veliyullah” olarak bilinen ve tanınan “Ebu Muhammed Şeyh Seyfullah” hazretlerinin ilk yerleşim yeri olduğunu söyledi.

“Zımak Köyü'nü yaşatma ve köylülerinin sivil toplum faaliyetlerinin içine çekilmesini, birlik ve beraberliklerini sağlamak, ilmi, kültürel ve ekonomik faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak sosyal yardımlaşma ve dayanışma şuurunun geliştirilmesi ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur” diyen Atalay, köylerini şu sözlerle tanıttı:

“Zımak Köyü, Seyfan bölgesinin ilk kurucusu olan “Ebu Muhammed Şeyh Seyfullah” hazretlerinin ilk yerleşim merkezi olmuştur. Bununla beraber sosyal yaşantısı çok canlı olan tarihi bir köydü. Ne yazık ki, belli dönemlerde yaşanan göçlerle beraber en son 1960'lı yıllarda meydana gelen heyelan sebebiyle mevcut yerleşim birimi afet bölgesi ilan edilmiştir. Köyde yeni yerleşim bölgesi oluşturulmadığından dolayı köyün eski canlı yaşantısı sona ermiştir. Bununla beraber köyünü terk etmek istemeyen bazı köylüler, köyde yaşamaya devam etmişlerdi. Afet bölgesi ilan edildiğinden dolayı devlet eliyle yaşamını sürdürmek isteyen köylülere hiçbir imkân sağlanmadığından dolayı zor şartlar altında köyünü yaşatmaya çalışanlarda belli bir dönemden sonra yerleşimi terk edip yazlık kışlık olarak köyünü kullanmaya devam etmişlerdir. Devleti devlet yapan kendi tebaasına sahip çıkma olgusudur. Bu münasebetle devlet büyüklerinin de bu konuda duyarlı davranıp Zımak Köyü'ne karşı sorumluluk bilinci ile hareket etmelerini ve çalışmalarımıza katkı sunmalarını bekliyoruz.”

Bingöl merkez başta olmak üzere Genç, Solhan, Karlıova ve yurdun farklı illerinde hayatını sürdüren Zımaklıların olduğunu belirten Atalay: “Bütün Zımaklıları, kendi anavatanları olan Zımak köyü ile ilgili çalışmalarımıza katkı sunmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Dernek binalarının Belediye İşhanı 2.kat no:209 adresinde olduğunu ifade eden Atalay, Zımaklıları derneklerine sahip çıkmaya davet etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22836)
21 Şubat 2018 Çarşamba 15:37
orjinal secdere yapsanız biz seyit seyfullah torunuyuz ama secdere yok
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın