KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Zengin ile fakir bir araya getirildi

Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğinde zengin ile fakir bir araya getirilerek, manevi bir atmosfer yaşatıldı.

Zengin ile fakir bir araya getirildi
26 AĞUSTOS 2011 CUMA 00:36
0
2089
0
AA aa

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İftar programı bu yılda gerçekleşti.

Bingöllü iş adamlarının katkılarıyla Türkiye Diyanet Vakfı ve Bingöl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına yaklaşık 500 kişi katıldı.

Özlem Düğün Salonu'nda gerçekleşen iftar yemeğine Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Müftüsü Mecit Can'ın yanı sıra kurum amirleri, iş adamları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar yemeği öncesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in mesajı okundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gönderdiği mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, her Ramazan ayında toplumsal ve evrensel sorunlarımızdan birini çözmeyi hedeflemiş bulunmaktayız. Bu bağlamda bu sene, Ramazan ayı boyunca ‘komşuluk' temasını yoğunluklu olarak ele almayı planladık. Bu konuyu seçmede iyi bir komşunun huzur ve güven veren varlığını yeniden hatırlamaya ve iyi komşu olabilmek için bir bilinç tazelemesine olan ihtiyacımız etkili oldu. Yine Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, dünyanın hangi köşesinde olursa olsun, insana yardım eli uzatmak çok uzaklarda da olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için bir kampanya başlattık. Bu kampanya ile Ramazan ayı ve oruç ibadetinin insanlara kazandırmak istediği yüksek değerleri bir nebze olsa hayata geçirmeyi arzuladık. Bu Ramazan'da da Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa ‘Her evden bir fitre bir iftar Afrika'ya' kampanyasını başlattık. İnşallah bu kampanya ile Ramazan'ın bereketini kardeşlerimizle paylaşmış, fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika'da açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olduk. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan ayınızı tebrik ediyor, yapmış olduğunuz ibadat-u taatin hayrat-u hasanatın kabul edilmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, iftara katılan bütün davetlilere en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

Okunan mesajın ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Mecit Can, düzenlenen iftar yemeğine katılan bütün davetlilere ve iftar programının gerçekleşmesine vesile olan bütün işadamlarına teşekkür etti.

İftar organizasyonun bir iftar yemeği olmanın ötesinde milli birlik ve beraberliğimizi ve aramızdaki sevgi bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan, devlet, millet, zengin, fakir birlikteliğine vurgu yapmayı hedefleyen bir buluşma olduğunu belirten Müftü Can, “Televizyonlarımızın başında Somali'deki dramı gözyaşları içinde izlerken, insanımızı yardım için teşvik ederken, diğer taraftan da kendi fakirlerimizi unutmadık. Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi olarak, halkımızla işbirliği içerisinde 250 fakire Ramazan paketlerini dağıttık. Ayrıca bugüne kadar ilimizden Müftülüğümüz vasıtasıyla 165 bin TL para Somali'ye gönderilmiştir. Bu rakam bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Allah herkesin hayrını kabul etsin. Bingöl halkının yardımseverliği inanıyorum ki ahrette de karşılığını bulacaktır. Bu vesileyle düzenlenen iftar organizasyonuna katılan bütün katılımcılara en kalbi duygularımla teşekkür eder, devlet-millet, zengin-fakir buluşmasının Ramazan'dan sonrada devam ettirilmesini temenni ederim” dedi.

İftar programı, okunan dua ile sona erdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.11.2025
03:47
Vali Usta, Bingöl`ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Vali Usta, Bingöl'ün afete hazırlık kapasitesine dikkat çekti
Bingöl'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'İstanbul ve Ankara'dan bile daha iyi durumda olduğumuz yönler var' dedi ve yürütülen çalışmaları aktardı.
23.11.2025
03:46
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu maddi hasar meydana geldi.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın