KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Zazalar başbakan'ın arkasında

Bingöl’de çeşitli temaslarda bulunan Bakan Yılmaz: “Biliyorsunuz bir çözüm süreci devam ediyor. Bunun getireceklerinden, Türkiye'yi çok daha iyi noktalara götüreceğinden rahatsız olanlar olabilir ama Bingöl halkı, özellikle Zazalar Başbakan'ın arkasındadır. Bunu Bingöl'e her gelişimde görüyorum” dedi.

Zazalar başbakan`ın arkasında
06 OCAK 2014 PAZARTESİ 05:25
0
28242
0
AA aa

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Havaalanında Vali İbrahim Taşyapan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Havaalanında bir süre dinlendikten sonra Genç ilçesine geçerek Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'i ziyaret eden Yılmaz, Ariç'ten çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

“BAYRAĞI ALDIĞI NOKTADAN ÇOK DAHA İYİ YERLERE TAŞIDI”

Genç Belediyesi'ni ziyaret eden ve burada Genç Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri dile getiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, konuşmasının tamamında yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Ariç'e övgüler yağdırdı.

Ariç'in hizmet bayrağını aldığı noktadan çok daha iyi bir noktaya getirdiğini ve Genç'in hiçbir dönem bu denli hizmetlerle buluşmadığını vurgulayan Bakan Yılmaz, ‘‘Hiçbir dönemde olmayan hizmetler ve projeler bu dönemde yapıldı. Alt yapı, atık tesis gibi büyük hizmetler tamamlandığında Genç'in çehresi değişecek. Belediyemiz fiziki anlamda belediyecilik yapmadı. Sosyal alanda da çalışmalar yapıldı. Gençlere, çocuklara, meslek edinmelere yönelik çalışmalar yapıldı. Tabi çoğuna zaman yetmedi. Önemli olan hizmet bayrağını aldığın nokta ile bıraktığın noktadır. Belediyemiz bu dönemde çok iyi çalışmalara imza attı ve bayrağı aldığı noktadan çok daha iyi yerlere taşıdı'' dedi.

“ABDURRAHİM BEY ERDEMLİK GÖSTERDİ”

Genç ilçemize gelince bugün sebebi ziyaretimiz ise Genç ilçemize yapılan hizmetlere teşekkür etmek. Abdurrahim beye ve ekibine çok çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir dönemde olmayan hizmetler ve projeler yapıldı. Alt yapı, atık tesis gibi büyük hizmetler tamamlandığında Genç'in çehresi değişecek. Başkanımız çok gayretli. Bir takım süreçler yaşandı inşallah mevsimle birlikte çeşitli sıkıntıları çözeceğiz ve bizim de desteğimizle yatırımların tamamlanması için el birliği ile çalışacağız. Genç'in çok güzel bir tabiatı var, yeni binalar, yeni yeni yapılaşmalar var. Burada da Abdurrahim Bey'in çabaları var. Birkaç yıl sonra Genç'i tanıyamayacağız. Genç Bingöl, Genç Diyarbakır arası şantiye alanına dönmüş durumda, keza Genç merkez de aynı. Güneyi kuzeye bağlayan yolun kavşak noktasında Genç var. Bu güzergâh çok önemli! Bu yatırımlar tamamlandıktan sonra ticari anlamda da yatırımlar yapılacaktır. Belediyemiz fiziki anlamda belediyecilik yapmadı. Sosyal alanda da çalışmalar yapıldı. Gençlere, çocuklara, meslek edinmelere yönelik çalışmalar yapıldı. Tabi çoğuna zaman yetmedi. Önemli olan aldığın nokta ile bıraktığın noktadır. Belediyemiz bu dönem de çok iyi çalışmalara imza attı ve bayrağı aldığı noktadan çok daha iyi yerlere taşıdı. Siyaset erdemle yapılan bir iştir. Abdurrahim Bey erdemlik gösterdi. Yeni gelecek başkana çok yardımcı olması gerekiyor. İnşallah bu özverisini önümüzdeki dönem de gösterecek ve gelecek başkan ile çok iyi hizmetlere imza atacaklar'' ifadelerini kullandı.

17 ARALIK OPERASYONU…

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 17 Aralık'ta İstanbul'da yapılan operasyona değinerek, birilerinin Türkiye'nin gücünden ve huzurundan rahatsız olduğunu söyledi.

İstanbul merkezli operasyonun ardından ülke gündeminde yaşananlara dikkati çeken Yılmaz, Türkiye'nin güçlenmesinin istenmediğini ifade etti.

Yılmaz, Bingöl halkı ve özellikle Zazaların her zaman Başbakan'a destek verdiğine işaret ederek: “Ankara'da da bu ara birtakım hadiseler yaşanıyor. Buralarda da şunun altını çizmem gerekirse Bingöl halkı, Genç halkı sonuna kadar Başbakan'ın ve AK Parti'nin arkasındadır. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, birileri Türkiye'nin önünü kesebilir, güçlenmesinden, huzurundan rahatsız olanlar olabilir. Biliyorsunuz bir çözüm süreci devam ediyor. Bunun getireceklerinden, Türkiye'yi çok daha iyi noktalara götüreceğinden rahatsız olanlar olabilir ama Bingöl halkı, özellikle Zazalar Başbakan'ın arkasındadır. Bunu Bingöl'e her gelişimde görüyorum” dedi.

Son 11 yılda, demokrasi, ekonomi, sosyal hayat ve dış politikada çok önemli mesafeler alındığını, şimdi de önlerinde 2023 vizyonu olduğunu anlatan Yılmaz, Türkiye'yi dünyada çok daha iyi noktalara götürmek istediklerini dile getirdi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Yılmaz, İslam âlemi başta olmak üzere bütün dünyada Türkiye'nin çok farklı bir konuma geldiğini ve daha da ilerlemesi için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu bildirerek: “Tüm bunları yaparken, ülke içindeki dengesizlikleri azaltmaya çalışıyoruz. Daha dengeli bir kalkınma istiyoruz, bunun gayreti içerisindeyiz. Geçmişte insanlar kendi dilinden bir şarkı veya türküyü gizli Kapaklı gidip odalarda dinlerken, şimdi çok rahat bir şekilde dilini konuşuyor. İnancını yaşarken birçok sıkıntıyla karşılaşan halkımız, artık kamuda bile gidip başörtüsüyle çalışabiliyor. Bütün bunlar aslında Ak Parti'nin 10 yıllık kazanımlarıdır. Biz bu kazanımları titizlikle koruyacağız ve el birliğiyle ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMLER

Elde edilen kazanımların korunması için 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunun altını çizen Yılmaz: “30 Mart seçimleri sadece basit bir yerel seçim değil, genel seçim niteliği kazanmış durumdadır. Son dönemlerde yaşananlarla birlikte biz artık halk olarak, millet olarak tavrımızı ortaya koymak durumundayız. Başbakan'ımızın dediği gibi ya millet ya zillet ikilemi içinde, milletimiz Türkiye'nin kaderine el koymak durumundadır. Biz, Ak Parti olarak gücümüzü milletten alıyoruz. Başka bir gücümüz yok. İnşallah milletimiz bu desteğini bu yerel seçimlerde ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, daha sonra Genç Kaymakamı Abdullah Köklü'yü ziyaret ederek, ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın