KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

Zarar gören arıcılara destek

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, 3 bin 500 kovanın bulunduğu bölgede yaşanan zararı yerinde gördü. Birlik başkanları, raporların tutulduğunu ve arıcılara destek verileceğini söyledi.

Zarar gören arıcılara destek
29 ARALIK 2019 PAZAR 17:37
2
2585
1
AA aa

Adana'da yoğun sağanak yağışlar sonrasında yaşanan sel felaketinden arı yetiştiricileri de etkilendi. Bingöl bölgesinden Adana'ya gelip arı yetiştiriciliği yapan 15 yetiştirici büyük zarar gördü. Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, 3 bin 500 kovanın bulunduğu bölgede yaşanan zararı yerinde görmek ve arıcılara destek olmak amacıyla kovanların bulunduğu tarlaları ve bahçeleri ziyaret etti.

"ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ OLARAK HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ"

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, selden etkilenen arıcılara hızlıca müdahale edilmesini sağlayan ve zararın daha fazla büyümesinin önüne geçen Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin'e ve Adana Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Üzer, “Bugün kontrol ettik arı kovanlarının çoğu gitmiş. Bu süreç yaşanırken ilk olarak sabah saat 6'da bana haber geldi. Merkez birlik başkanımızı aradık hemen Adana ile irtibata geçtiler. Bir kriz masası kuruldu bunun büyük faydasını gördük. Bu sıkıntılarda insan arkasında büyük bir destek gördüğü zaman biraz daha rahatlıyor. Verilen desteklerle ilgili şikayetimiz veya sıkıntımız yok ama zararımız çok. Biz büyük bir camiayız ve bu işin üstesinden geliriz, arkadaşlarımızın zararlarıyla ilgili gereken raporlar tutuldu, bu arkadaşlarımıza gerekli desteği vereceğiz. Zarar gören arıcılarımızın yanındayız” diye konuştu.

Arı yetiştiricisi Mahmut Uyar, arı kovanlarını koydukları bahçe ve tarlaların sel altında kaldığını ve hızlı bir şekilde gerekli yerlere müracaatlarda bulunduklarını söyledi. Uyar, “Yağmur yağınca sel geldi, buralar hep suyla doldu, kovanlar suyun altında kaldı. Olay anında gerekli yerlere müracaatlarda bulunduk bize büyük bir destek gösterdiler. Bize kepçe getirdiler buraya küçük bir kanal açtık, borularla kanaldan su gideri verdik, kum getirip set oluşturduk” dedi.

93 yılından beri arıcılık yaptığını belirten Abdulmenef Çağlayan, daha önce bu şekilde bir yağmur ve sel görmediğini aktardı. Çağlayan, Bingöl arıcılarının kışın Bingöl bölgesinden kardan kaçıp bu bölgelere geldiğini söyledi. Adana-Mersin bölgesinde Bingöl'den yaklaşık bin arıcının bulunduğunu aktaran Çağlayan, “Yağmur yağdığında biz memleketteydik. Buradaki bahçe sahipleri bize haber verdi hemen Adana'ya geldik. Geldiğimizde kovanları su basmıştı, sular 2 metreye kadar yükselmişti, o gece hiçbirimiz suyun içine giremedik. Bu bölgede bulunan bütün arıcılarımız aynı yerde değil aralarında 2-3 kilometre mesafe var” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53901)
30 Aralık 2019 Pazartesi 08:37
Muğtar Menaf Çağlayan Gorsi köyü suyu ne durumda...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB`dan İmar Planı Tepkisi!
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın