KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Yüzlerce köye içme suyu

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ''Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi'' kapsamında köyler şantiyeye dönüyor. Proje kapsamında yüzlerce köy içme suyu şebekesine, binlerce dönüm tarım arazisi de suya kavuşacak.

Yüzlerce köye içme suyu
19 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA 13:32
0
1246
0
AA aa
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte köylerin altyapı sorunlarınınçözümü için uygulamaya konulan KÖYDES projesi kapsamındaki çalışmalar başlatıldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin 7 iline ait il özel idaresine bağlı köye yönelik hizmet birimleri iş sezonu açılışlarını yapmaya başladı.

Köylerin altyapı sorunun çözümüne yönelik en kapsamlı
projelerden biri olarak nitelendirilen KÖYDES kapsamında Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Bingöl, Tunceli ve Iğdır'da yıl içinde toplam 186 milyon 317 bin YTL harcama yapılacak.

Öngörülen çalışmalarla 7 ile bağlı 569 köye içme suyu şebekesi yapılacak, 113 de sulama amaçlı proje hayatiyete geçirilecek. Sulama amaçlı projeler ile de binlerce dönüm tarım arazisi suya kavuşacak. Ayrıca bu illerde 20'yi aşkın hayvan içme suyu göleti yıl içinde bitirilecek.

Köy yollarının kalitesinin artırılması amacıyla 569 yerel proje kapsamında yol yapım çalışmaları gerçekleştirilecek. Yüzlerce köy yoluasfalt kaplama yapılacak veya stabilize edilecek. Ayrıca birçok köprü ve menfez yapılacak.

Köylerde yaşanan kanalizasyon sorununun çözümüne yönelik faaliyetler çerçevesinde 7 ilde 72 köye kanalizasyon şebekesi döşenecek.

İLLER GÖRE YAPILACAK YATIRIMLAR

Erzurum'da yıl içinde 88 köye içme suyu şebekesi kurulacak, 47 grup köy yolunda ise asfalt ve stabilize çalışması yapılacak. 21 sulama tesisinin yapılacağı Erzurum'da, 16 köye de kanalizasyon şebekesi kurulacak. Kars'ta 73 köyün içme suyu sorununu çözülecek proje kapsamında, 62köy yolu yapılacak, 8 köye kanalizasyon şebekesi kurulacak Kars'ta 12 de hayvan içme suyu göleti inşa edilecek.

Ardahan'da 73 köye içme suyu, 8 köye kanalizasyon şebekesi döşenecek. Ayrıca 5 hayvan içme suyu göletinin ve 54 köy yolunun da yapımı gerçekleşecek. Muş'ta 69 köye içme suyu, 4 köye kanalizasyon şebekesinin yanı sıra 39 köy yolu ile 17 sulama tesisinin yıl içinde yapımı planlanıyor.

Bingöl'de 78 köye içme suyu, 19 köye kanalizasyon şebekesi kurulacak, 96 köy yolu, 17 sulama tesisi kurulacak. Tunceli'de 82 içme suyu, 10 kanalizasyon şebekesinin yapımının yanı sıra, 35 sulama tesisi ve 122 köy yolu yapımı planlanıyor. Iğdır'da ise 135 köy içme suyuna kavuşacak, 12 köyde kanalizasyon şebekesi yapılacak. 125 köy yolunun yapılacağı Iğdır'da 21 sulama tesisi kurulacak.

KÖYLERİN ALTYAPI SORUNU BİTECEK

Erzurum İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Sodan, KÖYDES Projesi ile köylerin altyapı sorunlarının yüzdü 90-95 oranında biteceğini ifade etti.

Sodan, yaptığı açıklamada, projenin Cumhuriyet tarihi boyunca köylere yönelik en büyük projelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, ''KÖYDES Projesi ile uzun yıllardır yaşanan altyapı sorunları büyük oranda bitecek. Köylerimiz sağlıklı ve yeterli altyapıhizmetlerine kavuşacak'' dedi.

Erzurum'a proje kapsamında 44 milyon 926 bin YTL ödenek ayrıldığını anlatan Sodan, ilk etapta bu ödeneğin 13 milyon 478 bin YTL'sinin geldiğini bildirdi ve ''Köylerimiz şantiyeye dönecek. Kış mevsimine kadar birçok altyapı sorununu çözeceğiz'' diye konuştu.

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın