KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Yurt öğrencilerinden eylem!

Bingöl Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrenciler, yemek, hijyen ve diğer bazı sorunlarına çözüm bulunmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. İdareyi istifaya çağıran öğrenciler, şikâyetlerine rağmen çözüm üretilmemesini eleştirdiler.

Yurt öğrencilerinden eylem!
07 MART 2014 CUMA 11:47
0
2840
0
AA aa

Birçok defa eylemlerin odağı olan Bingöl Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda önceki gece yeni bir eylem daha yaşandı. Erkek öğrenci yurdundaki öğrenciler, yaşanan sıkıntılar nedeniyle eylem yapıp yurt idaresini istifaya davet etiler. Yurt öğrencilerine, evlerde kalan öğrenciler de yurt önünde toplanarak destek verdiler. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, dışardan gelen öğrenciler güvenlikçiler tarafından yurt bahçesine alınmadılar.

“SORUN ÇOK, ÇÖZÜM YOK!”

Yurtta yemeklerin çeşitlendirilmediğini, sürekli aynı yemekleri tükettiklerini, hijyen konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmediği, çamaşır ve ütü problemlerinin bulunduğunu, tüm bu şikayetleri sürekli dile getirmelerine rağmen herhangi bir çözüm üretilmesini eleştiren öğrenciler, şunları söylediler;

“Yemek çeşitleri çok sınırlı! Haliyle sürekli aynı yemekleri tüketiyoruz. Çeşitlilik getirilmiyor. Ucuz ve maliyeti az olan hangi yemekler varsa onları yiyip duruyoruz. Artık midemiz kaldırmaz oldu. Başka ilerdeki yurtlarda öğrenciler fişle birçok çeşit yemek yiyebiliyorken, Bingöl'de aynı fişle sınırlı sayıdaki yemekler alınabiliyor. Yemek çeşitlerinin artırılmasını istiyoruz. Bir diğer sorunumuz ise hijyen, çamaşır ve ütü problemi. 600-700 öğrenci kalıyor ama neredeyse her 100 öğrenciye bir çamaşır makinası düşüyor. Kendi ütümüzü kullanıyoruz ama ütü masamız yok. Koca yurtta bir tane eski ütü masası vardı, şimdilerde o da yok. Hijyen noktasında da ciddi problemler var. Yeterli temizlik yapılmıyor, lavabolar temizlenmiyor, hijyen hususunda titizlik gösterilmiyor. İkinci öğretimde, yani akşamüstü derse girip saat 22.00 sıralarında dersten çıkan arkadaşlarımız yemek problemi yaşıyor. Ya yemek bulamıyorlar, ya da gündüzden kalan bayat yemekleri tüketiyorlar. Ekmekler genellikle bayat. İkinci öğretimdeki arkadaşlarımız genellikle yemeklerini dışarda yemek zorunda kalıyor. Burası bir ticarethane mantığından kurtarılmalı. Sorunlarımız çok ama çözüm bulan yok!” dediler.

“İDARE TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUZ”

Yaşanan sıkıntıları aktardıkları yurt idaresinin çözüm üretmediğini, eylemler sonrası birkaç gün sıkıntıyı giderip sonrasında yeniden eski düzene devam edildiğini iddia eden öğrenciler, eyleme katılan veya şikâyetçi olan arkadaşlarının da yurttan atılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını söylediler.

Müfettişler geldiğinde sorun olmadığını söyleyip tozpembe bir tablo ortaya koyan yurt idaresinin, yaşananlardan rahatsızlık duyup şikâyetçi olan öğrencileri tehdit ettiği iddiasını yineleyen üniversiteli gençler: “Bazı arkadaşlarımız sebepsiz yere, sudan bahanelerle yurttan uzaklaştırıldı. Sürekli bir idare tehdidi söz konusu. Kimse burada yasadışı bir eylemde bulunmuyor. Herkes ücret ödüyor. Dışarda ev bulma şansı olsa belki bu yurtta kimse kalmaz. Çoğunlukla mecburiyetten kalınıyor. Fakat yurt idaresi hiçbir soruna çözüm üretmiyor. Bu yüzden de istifa etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Sıkıntılarımızın giderilmesini, daha insancıl, huzurlu ve sağlıklı bir ortamda barınmak istiyoruz. Yetkili makamları da bu hususta göreve davet ediyoruz. Lütfen bizlerin sıkıntılarına kulak versinler!”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın