KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Yurt öğrencilerinden eylem!

Bingöl Kredi Yurtlar Kurumu Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrenciler, yemek, hijyen ve diğer bazı sorunlarına çözüm bulunmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. İdareyi istifaya çağıran öğrenciler, şikâyetlerine rağmen çözüm üretilmemesini eleştirdiler.

Yurt öğrencilerinden eylem!
07 MART 2014 CUMA 11:47
0
3062
0
AA aa

Birçok defa eylemlerin odağı olan Bingöl Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu'nda önceki gece yeni bir eylem daha yaşandı. Erkek öğrenci yurdundaki öğrenciler, yaşanan sıkıntılar nedeniyle eylem yapıp yurt idaresini istifaya davet etiler. Yurt öğrencilerine, evlerde kalan öğrenciler de yurt önünde toplanarak destek verdiler. Polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, dışardan gelen öğrenciler güvenlikçiler tarafından yurt bahçesine alınmadılar.

“SORUN ÇOK, ÇÖZÜM YOK!”

Yurtta yemeklerin çeşitlendirilmediğini, sürekli aynı yemekleri tükettiklerini, hijyen konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmediği, çamaşır ve ütü problemlerinin bulunduğunu, tüm bu şikayetleri sürekli dile getirmelerine rağmen herhangi bir çözüm üretilmesini eleştiren öğrenciler, şunları söylediler;

“Yemek çeşitleri çok sınırlı! Haliyle sürekli aynı yemekleri tüketiyoruz. Çeşitlilik getirilmiyor. Ucuz ve maliyeti az olan hangi yemekler varsa onları yiyip duruyoruz. Artık midemiz kaldırmaz oldu. Başka ilerdeki yurtlarda öğrenciler fişle birçok çeşit yemek yiyebiliyorken, Bingöl'de aynı fişle sınırlı sayıdaki yemekler alınabiliyor. Yemek çeşitlerinin artırılmasını istiyoruz. Bir diğer sorunumuz ise hijyen, çamaşır ve ütü problemi. 600-700 öğrenci kalıyor ama neredeyse her 100 öğrenciye bir çamaşır makinası düşüyor. Kendi ütümüzü kullanıyoruz ama ütü masamız yok. Koca yurtta bir tane eski ütü masası vardı, şimdilerde o da yok. Hijyen noktasında da ciddi problemler var. Yeterli temizlik yapılmıyor, lavabolar temizlenmiyor, hijyen hususunda titizlik gösterilmiyor. İkinci öğretimde, yani akşamüstü derse girip saat 22.00 sıralarında dersten çıkan arkadaşlarımız yemek problemi yaşıyor. Ya yemek bulamıyorlar, ya da gündüzden kalan bayat yemekleri tüketiyorlar. Ekmekler genellikle bayat. İkinci öğretimdeki arkadaşlarımız genellikle yemeklerini dışarda yemek zorunda kalıyor. Burası bir ticarethane mantığından kurtarılmalı. Sorunlarımız çok ama çözüm bulan yok!” dediler.

“İDARE TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUZ”

Yaşanan sıkıntıları aktardıkları yurt idaresinin çözüm üretmediğini, eylemler sonrası birkaç gün sıkıntıyı giderip sonrasında yeniden eski düzene devam edildiğini iddia eden öğrenciler, eyleme katılan veya şikâyetçi olan arkadaşlarının da yurttan atılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını söylediler.

Müfettişler geldiğinde sorun olmadığını söyleyip tozpembe bir tablo ortaya koyan yurt idaresinin, yaşananlardan rahatsızlık duyup şikâyetçi olan öğrencileri tehdit ettiği iddiasını yineleyen üniversiteli gençler: “Bazı arkadaşlarımız sebepsiz yere, sudan bahanelerle yurttan uzaklaştırıldı. Sürekli bir idare tehdidi söz konusu. Kimse burada yasadışı bir eylemde bulunmuyor. Herkes ücret ödüyor. Dışarda ev bulma şansı olsa belki bu yurtta kimse kalmaz. Çoğunlukla mecburiyetten kalınıyor. Fakat yurt idaresi hiçbir soruna çözüm üretmiyor. Bu yüzden de istifa etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Sıkıntılarımızın giderilmesini, daha insancıl, huzurlu ve sağlıklı bir ortamda barınmak istiyoruz. Yetkili makamları da bu hususta göreve davet ediyoruz. Lütfen bizlerin sıkıntılarına kulak versinler!”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın