KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2026 Çarşamba

Yüncülerin yüzü gülüyor

Özellikle çeyizlik yorgan, yastık gibi eşyalarda kullanılan yün, düğün mevsimi nedeniyle büyük rağbet görüyor.

Yüncülerin yüzü gülüyor
31 AĞUSTOS 2018 CUMA 20:10
1
2853
0
AA aa

Bingöl'de düğün sezonu ile birlikte düğün sahipleri tarafından gelinler için çeyizlik olarak yorgan, yastık gibi eşyalarda kullanan yüne yoğun ilgi devam ediyor.

Yaylalardan, çevre illerden getirilen ve satışa sunulan yıkanmış kirli yünlere bu düğün sezonunda da çok büyük ilgi olduğunu hatırlatan yün satıcıları, satışların şu sıralar iyi seviyede olduğunu dile getirdi.

Bingöl'ün Şerafettin Dağlarından, Iğdır'dan, Palandöken Dağlarından getirilen yünleri, dışarıdan getirttikleri bir makine aracılığıyla yıkadıklarını ifade eden satıcı Mehmet Çeliker, fiyatlarda geçen yıla oranla değişim olduğunu söyledi.

Çelikler; “Yün satışlarımız düğün sezonu olduğu için iyi ve düğün sezonun sonuna kadar da satışlarımız istediğimiz oranda devam eder. Burada bu yünleri yıkadıktan sonra sıcak ya da soğuk suyla yıkanmasına göre değişen fiyatlardan satıyoruz. Onun dışında bir de taranmış yünlerimiz var. Onlar bu sezon da çok iyi satılıyor. Taranmış yünlere rağbet artıyor. Taranmış yünler tabi eskiden tarakları vardı. Onunla tarardık ama şimdi makinesi var. Makinede 80 derece de yıkıyoruz, taranmış yünlerde katkı maddesi yok ama ikinci kalitesi var. Her malda olduğu gibi taranmış yünde de birinci, ikinci kalite mallar var” dedi.

Yünün, hazır yataklara göre daha sağlıklı olduğunun altını çizen Çeliker; “Bazı fıtık hastalıklarının sebebi bu hazır yataklardır. Ne zaman insanlar bu yataklarda yatmaya başladı o zaman çeşitli fıtık hastalıklarından şikâyet etmeye başladı. Bizim Muş dışına da satışlarımız var. Mesela Diyarbakır, Iğdır, Kars, Erzurum gibi illere mal göndermişim. Genelde bu illerden kirli işlenmemiş yünleri alıyoruz. İşledikten sonra tekrar bu illere satış yapıyoruz. Yünümü satmak için söylemiyorum vatandaş gelsin benden iki kilo yün alsın para almam. Götürsün denesin baksın, hazırla aradaki farkı görsün. Demek istediğim çok hazırcı olmayalım. Yerli yün ihtiyaçları karşılamıyor. Onun için ithal yün pazarda çok yoğun var. Ondan dolayı yünün fiyatı düşük, bundan 20 sene önce yün fiyatları ile et fiyatları aynıydı. Yani 1 kilo etin fiyatı ile 1 kilo yünün fiyatı aynıydı, ama geldiğimiz zaman itibariyle maalesef o kadar da para etmiyor” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2026
14:01
Bingöl`de ticari taksi tepkisi:
Bingöl'de ticari taksi tepkisi: 'Hiç mi denetleyen yok?'
Bingöl'de bazı ticari taksilerin aşırı hız, hatalı sollama ve yıpranmış araçlarla trafiğe çıkması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bingöl Online'a ulaşan bir vatandaş, bindiği takside emniyet kemeri tokasının bulunmadığını belirterek yetkililere denetim çağrısı yaptı.
21.10.2026
12:39
Seven`den gençlere;
Seven'den gençlere; 'Bizim geleceğimiz sizlersiniz'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, TÜGVA Bingöl Erkek Öğrenci Yurdu'nda gençlerle bir araya gelerek siyasette gençlerin rolü, liderlik ve topluma hizmet konularında değerlendirmelerde bulundu. Seven, 'Gelecekle ilgili beklentilerimiz ve hayallerimiz varsa bunları gerçekleştirecek olan siz değerli gençlerimizsiniz' dedi.
21.10.2026
12:27
'Benim Gözümden Bingöl' temalı fotoğraf yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde 'Benim Gözümden Bingöl' temalı 2. Geleneksel Fotoğraf Yarışması için başvurular 21 Ekim'de başlayacak, 3 Kasım 2026'da sona erecek. Yarışma, yalnızca uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.
21.10.2026
12:11
Bingöl`de 43,9 milyar TL`lik yatırım: Projelerin yüzde 47`si gerçekleşti
Bingöl'de 43,9 milyar TL'lik yatırım: Projelerin yüzde 47'si gerçekleşti
Bingöl'de yürütülen 289 yatırım projesinin 57'si tamamlandı, 198'i devam ediyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında hastane, havalimanı ve karayolu yatırımlarının son durumu da değerlendirildi.
20.10.2026
22:40
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Elmalı köyü mevkiinde otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
20.10.2026
21:58
Bingöl`de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl'de 350 öğrenciye trafik eğitimi verildi
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki lisede düzenlenen eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, trafik levhaları ve güvenli davranışlar hakkında bilgilendirmede bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın