2011-2012 eğitim öğretim yılı 2.dönem hazırlık çalışmalarına yönelik değerlendirme toplantısında konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Yöneticinin mesaisi olmadığını söyleyerek, Okula en erken gelen yönetici olmalı, en son çıkanda o olmalı dedi.
2011-2012 eğitim öğretim yılı 2.dönem hazırlık çalışmalarına yönelik değerlendirme toplantısı, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Merkez Okul ve Kurum Müdürlerinin katılımıyla Cuma günü saat 09.30'da Merkez TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıda katılımcılara bir konuşma yapan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “27 Ocak 2012 tarihi itibarıyla buradaki görevime başladım. Bizden önce burada görev yapanlara teşekkür ederim. Eğitim ve öğretime yapacağınız katkılardan dolayı sizin nezdinizde herkese teşekkür ederim. Başarı hepimizindir. Bize emanet edilen gençleri insani, milli, manevi değerlerimize sahip çıkan nesiller olarak yetiştirelim. Eğitim ihmal kabul etmez. Her öğrencinin bir başarı noktası vardır. Her öğrenci başarır. Görevi ihmale merhamet ihanettir hedef şart hedefi olmayan başarılı olamaz. Her kalbe sevgiyle girilir. Daima çözümden yana tavır alıp çözümden yana olunuz. Kaybetmeyi, ahlaksızca kazanmaya tercih edin. Yanında eleştirici bir dostu olmayan her zaman kaybeder. Hakikatin hatırı, dostluğun hatırından üstündür. Kötülüğü iyilikle durdurun. Şöhretin en güzeli yapılan iyiliklere edilen tezekkürün yayılmasıdır. Yöneticiliğin başı yumuşak davranmaktır, iyi yönetici verdiği zaman güler yüzle veren, vermediği zaman da özür dileyip gönül alandır. Yöneticinin mesaisi olmaz. Okula en erken gelen yönetici olmalı, en son çıkanda o olmalı” dedi.
Sarı, “Ocak ayında Ankara'da Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer'in, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Emin Zararsız'ın, Müsteşar Yardımcıları, Bakanlığımız Genel Müdürlerinin ve İl Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşulanlarla ilgili bilgilendirmeler yaptı. Bakanlığımızın yeniden yapılandırıldığı, yeni anlayışa göre stratejik hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştirmek için zaman kavramı tanımadan çalışılması gerektiği özellikle belirtildi. Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde okulların, mahallenin ve semtin kültür merkezi olmasına ve mahallenin hizmetine sunulmasına özel önem verilmesi istendi. İnsanımızı öne alan ve önemseyen hizmetin yerine getirilmesi istendi” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 1.dönemde yapılan ve 2. dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili açıklama ve değerlendirmelerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Sarı tarafından katılımcılara teşekkür edildi ve başarılı bir yarıyıl geçirilmesi temennileriyle toplantı sona erdi.
Yeni Müdürümüze canı gönülden başarılar diler ve Bingölümüz için hayırlı uğurlu olması temeni ediyorum.İlk deyerlendirmesi oldukça etkili bence bütün olumsuzluklar anlatıklarında saklı önemli olan bunu uyguluyacak idareci ve personelin verimli ve anlayışlı olması
Akaryakıt fiyatlarında gece yarısı itibarıyla yeni tarife yürürlüğe girdi. Benzinin litre fiyatına 4,15 TL, motorinin litre fiyatına 3,60 TL zam yapıldı. Yapılan artış, araç sahiplerinin yakıt maliyetlerini bir kez daha yükseltti.
01.11.2026
00:36
Bingöl dahil 30 ilde operasyon! 76 kişi tutuklama talebiyle sevk edildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 30 ilde, liderliğini Rusya'da bulunduğu değerlendirilen ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Beratcan Gökdemir'in yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 90 şüphelinin yakalandığı operasyonda 76 kişi tutuklama, 14 kişi ise adli kontrol talebiyle hâkimliğe sevk edildi.
01.11.2026
00:35
Sultanbeyli'de Memleket Günleri başladı! Bingöl standına davet
Sultanbeyli'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Memleket Günleri, Orhan Hakalmaz konseriyle kapılarını açtı. 15 gün sürecek etkinlikte Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetler, gelenekler ve kültürel değerler tanıtılıyor. Etkinlikte Bingöllüler de hemşehrilerini Bingöl Standına davet etti.
01.11.2026
00:32
Bingöl'e 25 yılda 164,2 milyar liralık DSİ yatırımı! 167 tesis hizmete alındı
Bingöl'de son çeyrek asırda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 167 tesis hizmete alınırken, yaklaşık 164,2 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. Yatırımlarla 11 bin 26 hektar tarım arazisi sulamaya açıldı, 137 taşkın kontrol tesisi işletmeye alındı. AK Parti'den yapılan açıklamada, devam eden projeler ve planlama aşamasındaki yeni yatırımların ayrıntıları da paylaşıldı.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 4 ilde 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyona 350 personel katıldı. Operasyonda uyuşturucu maddelerin yanı sıra kaçak sigara, puro, elektronik sigara, silah ve 935 fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan 27 şüpheliden 20'si tutuklandı.
01.11.2026
00:31
Bingöl'de kaçak sigara operasyonu
Bingöl'de KOM ekiplerince düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 250 paket gümrük kaçağı sigara, 360 dal doldurulmuş makaron ve 20 puro ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın