KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Kasım 2025 Pazar
°C

Yoksullar için 'askıda ekmek' uygulaması

Bingöl’de yardıma muhtaç insanlar için ‘Askıda Ekmek’ uygulamasını başlatıldı. Kent merkezinde 15 ayrı fırında uygulamaya geçirilen uygulama ile yoksullar, sıcak ekmek yiyecek.

Yoksullar için `askıda ekmek` uygulaması
06 MAYIS 2014 SALI 21:31
0
3787
5
AA aa

Erdemli İnsanlar Yetiştirme Derneği Bingöl Temsilciliği, yoksullara yönelik ‘Askıda Ekmek' uygulaması başlattı. Uygulama kapsamında fırından ekmek alan vatandaşların fazladan verdiği para kadar ekmek askıya alınacak. Gün içerisinde fırına gelen yoksul insanlar ihtiyacı kadar ekmeği bedava alacak.

Uygulama hakkında bilgi veren Erdemli İnsanlar Yetiştirme Derneği Bingöl Temsilcisi Hasan Ergün, uygulama amacının yoksulluğu azalmak ve insanlar arasında kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

15 FIRINDA UYGULAMAYA KONULDU

Uygulama kapsamında Kent merkezinde çeşitli fırın işletmeleriyle anlaştıklarını kaydeden Ergün: “ çeşitli noktalarda anlaştığımız fırınların önüne ‘Askıda Ekmek' levhası astık. Belirlenen noktalardan ekmek alan vatandaşlar, fırına fazladan ekmek parası bırakacak. Fazladan bırakılan ücret kadar ekmek askıya alınacak. Gün içerisinde fırına gelen yoksul vatandaşlar, askıdan ekmeğini alacak. Böylece hem yoksulluk belirli ölçüde azalacak, hem de insanlar arasında bir dayanışma sağlanmış olacak” dedi.

Ergün, uygulamanın Yenişehir Mahallesi'nde 3, Kıbrıs Mahallesi'nde 1, İnönü Mahallesi'nde 2, Kültür Mahallesi'nde 2, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde 3, Saray Mahallesi'nde 2, Karşıyaka Mahallesi'nde 1 ve İçmeler Mahallesi'nde 1 fırında olmak üzere toplam 15 fırında devreye koyulduğunu söyledi.

Erdemli İnsanlar Yetiştirme Derneği'nin 2008 yılında Diyarbakır ilinde kurulduğunu sözlerine ekleyen Ergün: “ Dernek kurulduğu tarihten buyana çeşitli etkinlikler düzenliyor. Diyarbakır'da Askıda Ekmek uygulaması ile 70 fırın ile anlaşma sağlanmış durumda. Hayırsever vatandaşlar tarafından bırakılan ücretlerle yoksullar sıcak ekmek yeme olanağına kavuşuyor. Bingöl'de temsilcilik aldık. İnşallah bizlerde burada güzel uygulamalara imza atacağız” diye konuştu.

DESTEK ÇAĞRISI

Hayırsever vatandaşları uygulamaya destek olmaya davet eden Ergün, ihtiyaç sahibi olmayan kişilere de uyarılarda bulunarak şunları söyledi: “ hayırsever tüm vatandaşlarımızı yoksullara sahip çıkmaya davet ediyorum. Fazdan bırakacağız her ücretle yoksullar doyurulacak. Her yoksul yaptığınız yardımdan dolayı sizlere duacı olacak. Öte yandan gerçek manada ihtiyaç sahibi olmayan kişileri duyarlı olmaya davet ediyorum. Eğer ki siz ihtiyacınız olmadığı halde askıdan ekmek alırsanız, ihtiyaç sahibi yoksullar aç kalacak. Lütfen bu konuda duyarlı olalım.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
onur ergün (@Misafir_17960)
21 Ekim 2014 Salı 14:41
ALLAH(c.c) bu kampanyayı baslatan ve yayan herkezden razı olsun .
Mehmet Ergün (@Misafir_17569)
17 Temmuz 2014 Perşembe 14:44
SELAMÜNALEYKÜM BÖYLE YARDIMLARI HERKESİN YAPMASI GEREKİR. ALLAH RIZASI İÇİN YAPILAN İYİLİK MUHAKKAK Kİ KARŞILIĞI OLACAKTIR. BİZE CAN KARDEŞLİĞİ DEĞİL İŞTE BÖYLE İMAN KARDEŞLİĞİ GEREK. SAYGI DEĞER ABİME BU YOLDAN ALLAH YARDIMCISI OLSUN. HERKESİN DUYARLI OLMASINI TEMENNİ EDERİM. FAKİRİN DUASINA VE YETİMİN DUASINA MUHTACIZ. BU TÜR ETKİNLİKLERİ YAPAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN VE SELAM.
Mahsum Kan (@Misafir_17334)
08 Mayıs 2014 Perşembe 00:09
yoksulluğu azaltmak için yükü omuzlananları koyanları görmek sevindirici. hamdolsun.
bize de düşen elimizi taşın altına koymak olsa gerek.
Şiyar Adıyaman (@Misafir_17331)
07 Mayıs 2014 Çarşamba 13:45
Çok güzel bir yardımmış gerçekten. Allah bu işe girişen herkesten razı olsun. İnşallah bu vesileyle toplumumuz daha da duyarlaşır.
Yavuz Toprak (@Misafir_17330)
07 Mayıs 2014 Çarşamba 12:37
Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten de bu ''zorlu yokuşa'' tırmanmaktır. Allah hepimizi hayırda yarışanlardan eylesin.
22.11.2025
02:18
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Genç Yazar Asya Şanlı, 4. Sınıfta Kendi Kitabını Yazdı
Bingöl Bist Kaleönü İlkokulu 4/D sınıfı öğrencisi Asya Şanlı, hayal gücünü kullanarak yazdığı 'Macera Peşindeki Üçlü' adlı kitabıyla hem arkadaşlarına hem de okurlara ilham veriyor. 34 sayfalık eser, anılar ve bu anılar üzerinden çıkarılan mesajlarla dolu.
21.11.2025
17:19
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Pervin Buldan, Bingöl'de düzenlenen halk buluşmasında Türkiye'nin demokratik geleceği ve Kürt meselesiyle ilgili mesajlar verdi. Toplantıda demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik hakların güçlendirilmesi de öne çıkan başlıklardan oldu.
21.11.2025
16:06
Bingöl`de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Bingöl'de Hasan Bey Suyu Çevresi Ağaçlandırıldı
Musyan-Der Yönetimi ve Köylüler, mesire alanını yeşillendirdi. Altunhan, Hasan Bey Suyu'na giden yolun asfaltlanmasını talep etti.
21.11.2025
15:32
Bingöl Üniversitesi`ne
Bingöl Üniversitesi'ne 'En Başarılı Üniversite' Ödülü
Bingöl Üniversitesi, 'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Çalışmalarına Destek Veren En Başarılı Üniversite' ödülüne layık görüldü. Ödül, törende Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik'e takdim edildi.
21.11.2025
13:33
Jandarma`dan Bingöl`de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Jandarma'dan Bingöl'de Suçla Mücadelede Kararlı Operasyon
Bir haftada 15 olaya müdahale edildi: Uyuşturucu madde ele geçirildi, 18 şüpheli yakalandı.
21.11.2025
12:53
Bingöl`de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çatıdan düşen işçi hayatını kaybetti
Bingöl'de çalıştığı inşaatın çatısından düşen bir işçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın