KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Yök : 'üniversite yolsuzluğu araştırılamaz

Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) 47 üniversitede yaptığı incelemede yolsuzluk tespit etmesi, Yükseköğretim Kurumu'nu (YÖK) rahatsız etti. YÖK; KİK'in hukuken 'yolsuzluk tespiti' amacıyla üniversitelerle ilgili bir inceleme yapma görev ve yetkisinin bulunmadığını savunuyor.

Yök : `üniversite yolsuzluğu araştırılamaz
09 ŞUBAT 2007 CUMA 15:15
0
1220
0
AA aa
Kamu İhale Kurumu'nun hukuken 'yolsuzluk tespiti' amacıyla üniversitelerle ilgili bir inceleme yapma görev ve yetkisinin bulunmadığını savunan YÖK, kurumun üniversitelere yönelik yolsuzluk tespiti amacıyla özel bir inceleme yapmadığını da bildirdi.

YÖK açıklamasında, "Kamu İhale Kurumu'nun, 6 Şubat 2007 tarihli web sayfasındaki basın açıklamasında da yer aldığı gibi üniversitelerimize yönelik olarak yolsuzluk tespiti amacıyla özel bir incelemesi yoktur. Esasen bugüne kadar üniversitelerimizde gerçekleştirilen ihale işlemleriyle ilgili olarak, Kamu İhale Kurumu tarafından kurulumuza intikal ettirilen her konu incelenerek, gerekli işlemler yapılmıştır ve yapılmaktadır." denildi.

Açıklamada ayrıca, üniversitedeki yolsuzluklara yönelik siyasilerin gösterdiği tepkiler de eleştirildi. Yolsuzluk iddialarını 'dayanaktan yoksun' olarak nitelendiren YÖK, açıklamasını şöyle sürdürdü: "En üst düzey yetkililer tarafından üniversitelerimizi töhmet altında bırakan beyanatların verilmesi, Yükseköğretim Kurulu'nca esefle karşılanmaktadır."

ZAMAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata`dan toplu taşıma tepkisi!
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın